Arnhemse Boys E3 – Spero E3

Na het verlies van vorige week tegen de bataven moest wederom tegen een tegenstander uit de bekerpoule gespeeld worden. Spero E3 was nu de tegenstander. De vorige wedstrijd werd verloren, dus een revanche was gewenst.

Op het hoofdveld, dus op echt gras werd al om 8.30 uur de aftrap verricht. De boys straalden deze keer veel meer uit en lieten snel aan de tegenstander merken dat vandaag een pittige voor ze zou worden. In de 3e minuut wist Yaro de score na een lange rush te openen. De 1-0 was gemaakt. Terwijl langs de kant werd gedacht dat deze voorsprong snel zou worden uitgebouwd, wist Spero de verdediging te verschalken en stond het alweer 1-1. Spero gooide er nog een schepje bovenop en kreeg direct weer een kans, maar deze werd door Terence vakkundig om zeep geholpen met een klasse redding. De boys wisten toen het roer weer om te gooien en kregen diverse kansen. Het was pas in de 18e minuut dat er weer een werd verzilverd. Yaro schoot de 2-1 en en drie minuten later de 3-1 binnen.
Heel mooi was om te zien dat de verdediging als een blok stond. Brent, Nigel, Chester en Cas wisten telkens de bal te onderscheppen. De rugdekking werd perfect uitgevoerd en de befaamde counters van Spero werden steeds in de kiem gesmoord. Op slag van rust kwam er een voorzet van links (volgens mij van Sem) voor de goal van spero en Cas wist met een geweldige duikkopbal het net te raken. 4-1.

In de rust werd nog even herinnerd aan de vorige wedstrijd tegen spero waarbij we ook met een voorsprong de rust ingingen maar  uiteindelijk de wedstrijd verloren. De tweede begon dan ook weer spannend. Een voorzet van spero werd niet goed verwerkt en de bal werd simpel binnengeschoven 4-2. Langs de kant zagen de ouders de bui al weer hangen en veel nageltjes verdwenen tussen de tandjes. De boys daarentegen bleven volhouden en wisten menige mooie aanval te creëren. Helaas was het vaak net te kort, net te hoog, net te zacht, net te scheef, net teveel alleen, net te vroeg gespeeld, net teveel in het midden, etc. het net werd niet meer geraakt. Zelfs Delano die toch zijn zinnen op een goaltje tegen zijn oude cluppie had gezet kreeg het niet voor elkaar.
De stand bleef 4-2 en de drie punten waren weer binnen. Een mooie pot gezien waarbij de progressie van de jongens weer goed zichtbaar was. We bedanken hierbij ook nog even de uitstekende scheids die zelfs tijd had om de uitslag nog tijdens de wedstrijd door te bellen aan de krant ;-).