Arnhemse Boys E4 eindigt seizoen met gelijkspel tegen DVOV E5

Vandaag stond dan de allerlaatste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. We mochten om 08.30 uur aftrappen tegen DVOV E5. Wederom waren we vandaag niet compleet. Joël is nog geblesseerd, maar gelukkig op de weg terug, en Jelte was een dagje weg. Daarom werden zij vervangen door Levi en AJ. Niels was gelukkig op tijd hersteld van een griepje en kon gewoon spelen. Verder was het een wedstrijd van afscheid nemen. Afscheid nemen van een seizoen als E4, maar bovenal afscheid nemen van Freek, maar ook van onze vaste scheidsrechter Peter. Zij gaan namelijk op korte termijn emigreren en verlaten de Arnhemse Boys helaas.Verder konden we vandaag niet veel meer winnen en verliezen. Voor ons was de competitie min of meer gespeeld en we konden niet meer stijgen en ook niet ver meer dalen. Vooraf werd er eigenlijk niet veel gezegd door de coaches. Er moest vooral genoten worden van de laatste wedstrijd en we moesten het seizoen proberen op een goede manier af te sluiten. We wisten dat onze tegenstander vandaag een goede was en dat we aan de bak moesten. Daar kwamen we binnen twee minuten al achter. Een van de lange voorhoedespelers van DVOV werd diep gestuurd en hij liep Freek eruit of deze er niet stond, een simpele voetbeweging en de 0-1 stond al op het bord. Daarna was het onze beurt. De Boys lieten de bal goed rondgaan en pakten deze weer snel terug bij balverlies. En in no-time stonden de Boys ineens voor. Eerst was het AJ die op rechts zijn tegenstanders het bos instuurde en de bal inspeelde op Levi. Levi legde de bal panklaar voor de goed inlopende Niels, 1-1. Hierna was het AJ zelf die op rechts wederom goed doorging en de 2-1 achter de keeper schoot. Maar toch kwam DVOV weer langszij. Een corner vanaf rechts kwam onfortuinlijk tegen een van de verdedigers aan en de bal stuiterde in ons doel, 2-2. De Boys bleven echter voetballen, knokken en combineren en het was 2x Levi die de Boys met een marge van 2 liet rusten. Eerst ronde hij een vlotte combinatie af en daarna schoot hij de bal van een meter of 15 schitterend over de keeper heen, 4-2 in de rust. In de tweede helft tapte DVOV uit een ander vaatje en maakten de Boys vaak de verkeerde keuzes. Althans er werd goed aangesloten bij de aanval, maar verdedigen was er niet bij. Hierdoor konden de aanvallers van DVOV liefst 3x alleen op Ramy aflopen, maar er werd niet uit gescoord o.a. door een aantal prima reddingen van Ramy. Ook ranselde hij even later nog een bal uit de kruising. Daarna leken de Boys weer wakker en kregen de aanvallers kans op kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar er leek niet meer gescoord te gaan worden de tweede helft. Maar niets was minder waar. DVOV scoorde in de laatste 5 minuten nog tweemaal uit een corner waarna er ineens 4-4 op het bord stond. Toch leken de rood-witten alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken nadat Levi van wederom grote afstand de keeper verraste die de kletsnatte bal niet onder controle kreeg, 5-4. Maar toch viel alsnog de gelijkmaker een minuut voor tijd, waardoor er afgefloten werd bij een 5-5 stand. Enerzijds teleurstellend, anderzijds een terechte uitslag tegen een zeer sportieve en prima tegenstander. Het seizoen zit erop…….althans qua competitie. We spelen nog twee toernooien, bij Concordia Wehl en bij VV Gendringen en daarna kunnen we op vakantie!