Arnhemse Boys E4: Toernooi Wehl / Afscheid Freek

Arnhemse Boys E4: Toernooi Wehl / Afscheid Freek

Freek-cadeau-team

Zaterdag 24 mei 2014 was een drukke dag voor de jongens van de Arnhemse Boys E4. De dag stond in het teken van het Jeugdtoernooi bij Concordia Wehl en een teamuitje naar Maurik voor een potje voetgolf. Dit teamuitje was tevens georganiseerd om afscheid te nemen van speler Freek, welke gaat emigreren. We vertrokken ’s morgens om 07.30 uur vanaf sportpark De Schuytgraaf al geheel in tenue omgekleed naar Wehl. We waren ruim op tijd aanwezig en konden ons rustig gaan opwarmen voor de eerste wedstrijd van het toernooi tegen gastheer SV Concordia-Wehl E4. We zagen dat we, ten opzichte van de meeste spelers van ons, tegen reuzen aan mochten treden. Het werd een zware pot waarbij we regelmatig terug gedrukt werden op eigen helft. Maar de Boys knokten voor elke meter en er werd goed samengewerkt. Tevens kwamen we zelfs op een 0-1 voorsprong na een prachtige goal van Tygo. Hierna hield Ramy ons in de wedstrijd na enkele prachtige reddingen. Helaas bezweken we 2 minuten voor tijd onder de druk en verlieten we met een 1-1 stand het veld.

De tweede wedstrijd speelden we tegen sv DCS Zevenaar E4. Deze wedstrijd waren we de gehele wedstrijd heer en meester en kregen we kans op kans. Maar ook op toernooien gelden de aloude voetbalwetten. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit. En helaas gebeurde dit ook. DCS kwam slechts eenmaal voor ons doel en de spits van DCS maakte met een handige voetbeweging de uiteindelijke beslissing, 0-1. Verloren, maar we kregen wel de complimenten van de toekijkende komende tegenstanders van deze dag. Ook zij begrepen niet dat we deze wedstrijd niet winnend hadden afgesloten.

Na deze wedstrijd waren we een uurtje vrij. In dit uur werd er genoten van het prachtige weer en stoeiden de Boys er lustig op los. En of het nu kwam omdat we een uurtje vrij waren geweest of omdat we net even teveel met elkaar gestoeid hadden, maar in de derde wedstrijd tegen Sportclub EDS “Ellecom” E1 stonden we in een mum van tijd met 3-0 achter. Toch herpakten de jongens zich en werd er wederom een puike wedstrijd neergezet. We kregen weer kans op kans maar gescoord werd er helaas weer niet.

De vierde wedstrijd moesten we aantreden tegen VV ’t Peeske E2. En waar in de voorgaande twee wedstrijden het scoren uitbleef, gingen de kansen er nu wel in. Met doelpunten van Jelte 3x en Niels wonnen we deze wedstrijd afgetekend met 4-1. De vijfde en laatste wedstrijd speelden we tegen een oude bekende, namelijk VV OSC E5. Tegen hen hadden we in de afgelopen voorjaarscompetitie nog met 8-2 verloren. We hadden dus nog iets goed te maken. Tevens wisten de trainers dat deze ‘kansloze’ nederlaag toen volledig aan ons zelf te wijten was. Ramy werd deze wedstrijd in de goal vervangen door Tygo en verder kwam iedereen in deze laatste wedstrijd nog eenmaal aan bod. Vooraf kwamen de spelers van EDS naar ons toe om ons moed in te spreken. Wij moesten van hen namelijk minimaal gelijkspelen zodat zij en niet OSC het toernooi winnend af zouden sluiten. Het werd een dijk van een wedstrijd van onze jongens. Wederom waren we beter dan onze tegenstander en we joegen hen werkelijk de stuipen op het lijf. Helaas kwamen we onfortuinlijk op een 0-1 achterstand. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Jelte tekende dan ook de terechte 1-1 aan en we gingen op zoek naar meer. Maar weer stond het vizier niet op scherp en hadden we pech in de afronding. Langs de kant schreeuwden de spelers en coaches van EDS ons naar de overwinning, maar helaas scoorden we niet meer. Maar door de 1-1 won EDS het toernooi, waarna we door hen besprongen en bedankt werden. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat we op een 5e plaats in de poule geëindigd waren. Helaas geen beker, of toch wel? Nadat alle winnaars een beker hadden ontvangen, werd de winnaar van de Fair Play Cup bekend gemaakt en deze prijs ging, naar jawel de Arnhemse Boys E4. De beker werd opgehaald door onze aanvoerder Freek.

Nadat we ons rustig hadden opgefrist en lekker wat gegeten hadden, zijn we naar Maurik gereden voor een potje voetgolf. Onder een heerlijk zonnetje hebben twee teams onderling gestreden op 3 banen van elk 9 holes. Na een paar uur voetgolfen doken de jongens de speeltuin in. En hierna werd er gezamenlijk wat gegeten.Tijdens het eten werd de winnaar van de beide groepen bekend gemaakt en dit was, hoe kan het ook anders, de afscheid nemende Freek. Maar hiermee was het voor Freek nog niet gedaan. Freek kreeg van zijn medespelers een cadeau aangeboden. Dit cadeau kan Freek als aandenken op zijn nieuwe slaapkamer in Zuid-Afrika ophangen. Het was namelijk een ingelijst shirt van de Arnhemse Boys, met daarop de namen van zijn medespelers, met daarbij een teamfoto van de E4 van het seizoen 2013/2014. En hiermee kwam een prachtige dag, waarbij we zo’n 12 uur met de jongens in touw zijn geweest ten einde.

1Reactie
  • Arnhemse Boys E4
    Geplaatst op 20:45h, 26 mei Beantwoorden

    Waar is de bijbehorende foto gebleven?

Geef een reactie