Arnhemse Boys E4 verliest jammerlijk van Eldenia E2.

Arnhemse Boys E4 verliest jammerlijk van Eldenia E2.

Vandaag stond de een na laatste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie alweer op het programma. We moesten naar buurman Vv Eldenia om daar om 11.00 uur tegen de E2 te gaan spelen. Helaas waren we vandaag alweer niet compleet. Niels en Jayden waren een weekend weg en Joël ligt er helaas weken uit met een vervelende blessure, beterschap! Deze jongens werden vandaag vervangen door Floris, Koen en Thijs. Al in het begin was het verwarring alom, we moesten op veld 4A aantreden maar tijdens de warming-up bleek dit toch veld 1A te worden. Daar aangekomen hadden we aanvankelijk nog maar een krappe 10 minuten om een warming-up te doen. Maar om 11.00 uur was er in geen velden of wegen een scheidsrechter te bekennen. Na 10 minuten bleek dat de scheidsrechter van dienst niet kon komen en werd er in allerijl een andere scheidsrechter geregeld. Het kon ondertussen onze pret niet drukken. Het was prachtig weer en de jongens konden lekker een afwerk oefeningetje doen op het prachtige veld. Uiteindelijk konden we met een vertraging van zo’n 20 minuten toch aftrappen.

De Boys begonnen ietwat voorzichtig aan de wedstrijd en lieten Eldenia in beginsel te veel voetballen. Maar na een minuut of 8 kwamen de Boys beter in het spel en kwamen ook wij er beter door. Toch viel de eerste treffer in Eldens voordeel. Een corner vanaf links werd prima ingekopt en verdween via het hoofd van een speler van de Boys in het doel, 1-0. Maar de Boys lieten zich niet uit het veld slaan en begonnen steeds beter te voetballen. Dit leverde al snel de gelijkmaker op. Tygo ontving centraal de bal en kon zo opstomen zonder aangepakt te worden. Jesper ging op rechts keurig diep en op het moment dat de verdedigers van Eldenia uitstapten speelde Tygo, Jesper in. Jesper gaf de bal precies op maat aan Koen die de 1-1 binnenschoot. Hierna kregen de Boys kans op kans om op voorsprong te komen, maar de keeper van Eldenia hield zijn doel knap schoon en we hadden pech in de afronding. Helaas viel door een foutje in onze verdediging de treffer aan de andere kant. Ramy rolde de gedekte Maes in en in plaats dat de bal via de zijkant werd uitverdedigd ging de bal door het midden. Gevolg, bal kwijt en goal Eldenia, 2-1. Dit is iets waar de trainers al het hele seizoen op hameren, de ballen moeten via de zijkanten weg en nooit door het midden. Maar goed, hier leren we ook weer van. De Boys richten zich weer op en even later viel de terechte gelijkmaker. Koen ging op links prima door en speelde Floris in, deze schoot van vlakbij op de keeper, maar de rebound was voor de oplettende Jesper, 2-2. Toch gingen we met 3-2 achterstand rusten na een vlotte counter van Eldenia. Dit was jammer want we hadden zeker voor rust al een keer of 6 kunnen scoren.

Na rust bleef het spel van de Boys prima verzorgd en waren we de bovenliggende partij. Floris maakte knap de 3-3, maar helaas kwamen we wederom na een counter met 4-3 achter. Maar we bleven voetballen en het was weer Floris die de 4-4 binnenschoot. En net op het moment dat we de wedstrijd naar ons toe begonnen te trekken, speelde helaas de scheidsrechter een discutabele rol. Koen en een speler van Eldenia vochten een duel uit. Koen kwam ten val en de speler van Eldenia ging bovenop Koen zitten en bleef ook op hem zitten. Hierdoor kon Koen niet opstaan. De scheidsrechter bracht de fluit naar de mond en wilde fluiten. Maar ineens zag hij dat Eldenia er met de bal vandoor was en een vrij veld richting Ramy voor zich hadden. Hieruit werd de 5-4 gescoord en dit bleek het breekpunt in de wedstrijd te zijn. De Boys bleven het wel proberen maar kwamen er niet meer doorheen. Tygo schoot nog van zo’n 20 meter schitterend op de lat, maar langszij kwamen we niet meer. En vlak hierna viel, alweer na een counter de 6-4. Hierop besloot de scheidsrechter maar liefst 6 minuten te vroeg af te fluiten. Dit werd door de trainers van de Boys niet geaccepteerd, maar de scheidsrechter wilde in eerste instantie niet meer doorspelen, ondanks dat hem de tijd op het horloge van de trainer getoond werd. Na overleg met de trainers van Eldenia werd toch besloten om de resterende minuten uit te spelen. Helaas deden de trainers van Eldenia nog een duit in het zakje door tijd te gaan rekken en de bal niet meer snel terug te geven. Hierbij werden hun spelers toegefluisterd dat zij slimmer moesten zijn. Kom op hé, trainers we zitten niet bij Chelsea! In de resterende minuten viel nog de 7-4. Helaas verloren, maar een prima wedstrijd gespeeld waarbij er meer ingezeten had. En zoals na de wedstrijd ook gezegd, wedstrijden verlies je niet van een scheidsrechter, we hadden zelf de vele kansen moeten benutten.

Geen reactie's

Geef een reactie