Arnhemse Boys E5 – MASV E1 Zaterdag 16 november 2013

Vandaag stond de strijd om de derde plaats op het programma. Een wedstrijd met een voorgeschiedenis, want tegen dit team hadden we tijdens het herfsttoernooi al gespeeld. Toen speelde we een van onze eerste wedstrijden als E5 en eindigde de ontmoeting in een kansloze nederlaag (1-4). Nu zijn we een paar maanden verder en als team veel beter op elkaar ingespeeld. Het was dus een mooi moment om eens te kijken waar we nu staan als team.
De boys begonnen scherp aan de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en doorstond de aanvallen van MASV zonder problemen. Thijs, Bas en Koen Kooystra ondersteunden de aanvallers goed en doordat we met zoveel druk naar voren speelden kon Matthijs in een scrum voor de goal al snel de 1-0 maken. Daarna ging het gelijk op. MASV is een goed ingespeeld team, wat met mooie combinaties in staat is om kansen te creëren. Keeper Koen is gelukkig een betrouwbare sluitpost en gaf geen krimp. De mooiste aanval van de wedstrijd werd aan de rechterkant voorbereid door Sem. Hij wist Luuk in de punt van de aanval te bereiken, die perfect opendraaide en Jaimy op maat  vrij voor de keeper zette. Jaimy dolde de keeper met een onnavolgbare kapbeweging en schoot de 2-0 binnen. De wedstrijd golfde nu op en neer, maar tot de rust vielen er geen doelpunten meer.
Er werd geconcentreerd begonnen aan de tweede helft en ondanks dat MASV de druk opvoerde kwamen we in een counter er gevaarlijk uit. Luuk bewees weer een neusje voor de goal te hebben en maakte van dichtbij 3-0. Kat in het bakje zou je zeggen. Maar MASV veerde terug. Na vijf minuten kwamen ze via een erg mooie aanval, door de verdediging heen en maakte 3-1 (applaus verdiend). In de verwarring volgde de 3-2 binnen de minuut. Gelukkig brak toen  een fase aan waarin we het heft weer in handen namen. Goed doorzetten van Matthijs leverde goede kansen op voor Jaimy, die helaas net over gingen. Achterin blonken de beide Koenen uit. Koen de keeper ranselde de ene bal na de andere uit zijn goal (alhoewel meestal gewoon klemvast, maar ranselen klinkt zo lekker). Koen Kooistra won denk ik al zijn duels en met tomeloze inzet was hij voor het hele team een voorbeeld. Onder haast hysterische aanmoedigen van de leiders van MASV werd het duel echter steeds fysieker. Gijs werd het ondanks een goede wedstrijd even te veel. Ook sommige andere spelers werden hierdoor beïnvloed, waardoor onze achterhoede steeds meer onder druk kwam te staan. Dit was zelfs voor onze tijgers achterin niet meer te houden, want vlak voor tijd werd het 3-3. Dit zou op zich wel een verdiende uitslag zijn geweest, maar de gifbeker moest dit keer helemaal leeg. In de allerlaatste seconde werd een corner met kunst en vliegwerk achter onze dappere keeper gewerkt.
Mooi was het, dat ondanks gejen van de tegenstanders, de penalties door de E5 keurig afgerond werden (waarom is die schreeuwende coach dan opeens stil vraag je je af). Het is moeilijk om dan sportief te blijven, maar jullie feliciteerden de tegenstander netjes en dat is grote klasse. Na 3 maanden bij elkaar hebben jullie de E1 van MASV voetballend al ingehaald en qua sportiviteit al ver achter  je gelaten. Complimenten!