Arnhemse Boys E6 maakt geen fout in strijd om 2e plek!

Arnhemse Boys E6 maakt geen fout in strijd om 2e plek!

E6Abboys

Na het mooie resultaat vorige week tegen AFC Arnhem was het zaak om vandaag drie punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Eldenia E4 en zo de strijd om de 2e plek in eigen handen te houden. Rijk, onze trouwe sluitpost, kon niet aanwezig zijn dus daarom was Mees op deze vroege ochtend onze doelman en tevens aanvoerder want hij had de loterij gewonnen. We zijn vorige week namelijk gestart met de aanvoerdersband en waar we met Levi als aanvoerder zijn begonnen tegen AFC, schrijven we de namen van de spelers op een briefje en die gaan in de spreekwoordelijke hoge hoed (zonder de naam van de aanvoerder van de vorige wedstrijd) en zo hebben we elke week een winnaar. Zodra iedereen een keer is geweest houden we de volgorde aan en is iedereen dit seizoen een keer aanvoerder geweest en lijkt dit ons de meest eerlijke manier. De boys waren het ermee eens dus dat is alleen maar mooi!

Kasper begon deze wedstrijd als wissel en de opstelling was als volgt: Mees op doel, Siem, Levi en Lars achterin, Jesse en Devid op het middenveld en Gijs in de spits. Onze leider Jan-Casper nam de rol van scheidsrechter op zich. Afgelopen week stond het positiespel centraal tijdens de trainingen en dan vooral het zoeken van de derde man in de combinatie zodat de jongens leren om driehoekjes te maken zodat ze zich sneller uit een situatie kunnen voetballen. Dit ging in de eerste minuten al meteen heel goed en toont alleen maar aan dat ze snel leren. De ene na de andere snelle mooie aanval leverde al direct een paar enorme kansen op maar Eldenia E4 had een geweldig goede keeper meegenomen want hij wist met een paar fantastische reddingen zijn doel schoon te houden. Zo was het na 10 minuten nog steeds 0-0 maar Arnhemse Boys E6 bleef geduldig voetballen en ook de verdediging stond als een huis dankzij het goede coachen van onze centrale verdediger Levi die de backs Siem en Lars tijdens een aanval van ons goed liet aansluiten en ze waarschuwde bij een tegenaanval. Levi bleef op deze manier de vrije man achterin en kon rugdekking geven aan de backs en de aanvallers van Eldenia opvangen wat hij geweldig deed. Siem en Lars hielden het veld constant breed waardoor Jesse en Devid op het middenveld vaak de combinatie konden zoeken met elkaar en zagen dan goed de 3e man vrij lopen, Siem of Lars die dan de ruimte zochten over de buitenkant om vervolgens Gijs voor het doel te zetten. Geen vuiltje aan de lucht dachten we en Mees had, op een handvol reddingen na, nog niet echt veel werk gehad. Het ontbrak de Arnhemse Boys nog aan een doelpunt om het goede spel te belonen.

Het doelpunt viel ook in de 11e minuut maar aan de verkeerde kant want opeens had Eldenia een speler helemaal vrij staan op onze linkerflank en had vrije doorgang naar het doel en wist Mees in de korte hoek te verrassen. Hier werden we even geconfronteerd met een hele oude voetbal wet en die luidt: “Als je zelf de kansen niet benut dan scoort de tegenstander”. 0-1 de stand dus. Even gingen de koppies van de Boys naar beneden maar na even wat aanmoedigingen van de leiding en onze trouwe supporters gingen ze er weer vol tegenaan en bleven hetzelfde spelletje spelen waardoor er weer enorm veel kansen werden afgedwongen maar de Eldenia doelman was nog steeds een sta in de weg voor ons en dat moet hij maar opvatten als een groot compliment. Inmiddels was Kasper in het veld gekomen voor Devid waardoor Lars van linksback naar het middenveld ging en Kasper op links ging spelen maar dit goed afwisselde samen met Lars. Als Kasper mee opkwam nam Lars zijn plek over en andersom en dit zien de trainer en leider natuurlijk graag dat spelers al zelf verantwoordelijkheid gaan nemen. Ondanks alle aanvallende inspanningen van Arnhemse Boys gingen we de rust in met een 0-1 achterstand.

In de rust wat teleurgestelde koppies maar ze een compliment gegeven voor het goede spel en dat ze gewoon op deze manier geduldig moesten doorgaan en de goals dan vanzelf gingen vallen en dan aan de juiste kant natuurlijk. Lars ging even in de wissel omdat hij op het einde van de eerste helft een paar keer wat ongelukkige tikken had moeten incasseren dus lieten we hem eventjes op adem komen. Devid kwam hierdoor weer op het middenveld te spelen.

In de 2e helft lieten de boys zien dat ze een goede mentaliteit bezitten en gooiden er nog een schepje bovenop maar opnieuw zagen we een handvol kansen door de Eldenia doelman worden gekeerd of ballen die net over en naast gingen in plaats van in het netje. Eindelijk, eindelijk was het in de 10e minuut raak want Jesse “Turbo op die Turbo” Kers werd vrij voor de keeper gezet en wist de verdiende 1-1 te scoren tot dolle vreugde van de boys, trainer, en de supporters natuurlijk!  De mannen stonden ook meteen op scherp en wilden erop en erover en de drie punten pakken. Devid die na een korte wissel, allebei zijn veters los, weer in het veld kwam als verdediger wist het feest helemaal compleet te maken. Vanuit het middenveld wist hij met een schitterende actie door het midden de Eldenia doelman in de 11e minuut te verrassen met een knap schot in de verre hoek waardoor we op een verdiende 2-1 voorsprong kwamen. Eldenia werd wat brutaler in de aanval en gingen ook wat meer fysiek spelen waardoor we eigenlijk een beetje hetzelfde spelbeeld kregen als de beginfase bij AFC Arnhem vorige week. We gingen weer teveel mee in dat spelletje en de rust aan de bal was verdwenen en onze E6 moet het toch echt van het voetbal hebben. Hierdoor nam de spanning toe en we kwamen er niet echt goed meer uit maar desondanks bleven de boys vechten als leeuwen. In de 19e minuut mocht Eldenia een hoekschop nemen die hoog tussen Mees, onze verdediging en wat aanvallers van Eldenia viel en via een soort van flipperkastactie verdween de bal via de onderkant van de lat in het doel waardoor het opeens 2-2 stond! Arnhemse Boys had dus nog ruim 5 minuten de tijd om de punten in eigen huis te houden en trok weer ten aanval en het leek wel of juist de gelijkmaker alle spanning had weggenomen want er werd gelukkig weer gevoetbald zoals de boys dat graag doen namelijk met mooi combinatiespel.

In de 21e minuut mocht Gijs een hoekschop nemen en die legde de bal geweldig neer voorbij de tweede paal bij Lars die de bal fantastisch uit de lucht wist te plukken. Hij bleef rustig en hield het hoofd koel, want het is zo verleidelijk om de bal zelf op doel te rossen, en zag Devid opkomen vanuit de tweede lijn. Vervolgens legt Lars de bal terug op Devid die met een geweldig schot in de verre hoek de 3-2 scoorde! Een heerlijke actie om te zien en nog mooier dat het werd beloond met de winnende treffer want in de laatste minuten kwamen de boys niet meer in de problemen en kon de overwinning worden gevierd! Door deze overwinning komen de Arnhemse Boys nog vaster in het zadel te zitten voor de 3e plek waar ze inmiddels 5 punten voorsprong hebben op DVV E4 en 8 punten op ESA E6, echter ESA heeft nog een wedstrijd die moet worden ingehaald dus laten we voor de zekerheid maar even zeggen dat die voorsprong ook 5 punten is.

Het is nu zo dat we in de laatste twee wedstrijden nog  één punt moeten halen om in ieder geval de 3e plek veilig te stellen wat op zich al een fantastische prestatie is en zou betekenen dat de trainer met de kleding aan onder de douche gezet gaat worden door de spelers.

Echter het kan nog mooier worden want de strijd om de 2e plek hebben de boys helemaal in eigen handen want volgende week komt Eendracht Arnhem E1 op bezoek en dit team staat slechts één punt voor op ons en bij winst zouden we deze 2e plek kunnen overnemen en dan wordt het in de laatste wedstrijd uit bij ESA E8 nog enorm spannend en kunnen we gaan voor promotie naar de 2e klasse!

Jullie hebben weer een topprestatie geleverd boys en probeer dit in de laatste twee wedstrijden vol te houden! We zijn trots op jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie