Arnhemse Boys E6 nog steeds trotse koploper!!

Arnhemse Boys E6 nog steeds trotse koploper!!

Na vier speelronden in de 3e Klasse 09 staan de Arnhemse Boys E6 nog steeds bovenaan. Met 4 winstpartijen staan de Boys op doelsaldo voor op concurrent Westervoort E3 met daarachter op 3 punten Eendracht Arnhem E1.

Jullie hebben nog een verslag tegoed van de uitwedstrijd tegen DVV E4 van 27 september. Op deze mistige zaterdagochtend wisten we dat we wat zware tegenstand konden verwachten want DVV stond stevig in de middenmoot en had al wat mooie uitslagen neergezet, dus we waren gewaarschuwd.

Helaas was onze keeper Rijk vanwege een blessure afwezig en ging Mees het doel verdedigen. We hadden als team afgesproken dat we fel en geconcentreerd aan de wedstrijd moesten beginnen want dat gebeurde een wedstrijd een week eerder tegen ESA niet. Direct na de aftrap werden we meteen verrast en kwamen we ongelukkig op een 1-0 achterstand en kort daarna ook nog op 2-0. Op dat moment viel het kwartje bij de Boys en werd DVV direct onder de druk gezet door onze goed jagende aanvallers Gijs, Devid en Jesse. De verdediging met Kasper, Siem, Levi en daarna ook onze wissel Lars bleven achterin de deur goed op slot houden. Ze speelden ook dicht op de onze aanvallers zodat we samen als team verdedigden en de aanvallen konden opzetten. Hierdoor kwamen we snel terug tot 2-2 en de rood-witte tornado raasde flink door zodat we bij rust een voorsprong hadden opgebouwd van 3-8!! Het klinkt alsof het makkelijk ging maar deze stand werd bereikt door keihard voor elkaar te knokken, niet te zeuren op de medespelers en aanvallers die bij balverlies direct gingen helpen in de verdediging!

In de tweede helft ging dit feest gewoon door. DVV werd direct aangepakt en kregen geen kans om te voetballen. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met een monsteruitslag namelijk 13-6!
De doelpuntenmakers waren: Gijs (5), Devid (5), Jesse (2), Lars (1)!

De eerste training op maandag na deze geweldige wedstrijd hebben de trainer en leider nogmaals de jongens gefeliciteerd en uitgelegd dat je met hard werken enorm veel kunt bereiken ook tegen sterkere tegenstanders en dat we dit elke wedstrijd moeten doen. De Boys hebben namelijk uitgesproken dat ze graag zo lang mogelijk de eerste plaats willen vasthouden en hopen dat ze zelfs kampioen kunnen worden.
Ik (Roby) heb ze als trainer beloofd als ze met deze geweldige inzet kampioen mochten worden ze mij met trainingspak en al onder de douche mogen zetten.

We hebben die maandag op techniek getraind en afwerken en op woensdag nog wat afwerkoefeningen gedaan en een fel partijtje in de kleine ruimte.
Na de training heb ik de jongens gevraagd om weer dezelfde inzet te tonen tegen onze volgende tegenstander DVOV E3 die nog 0 punten hadden in de competitie. Ook kregen de Boys de waarschuwing mee dat je nooit mag denken dat het dan wel een makkie gaat worden omdat een tegenstander onderaan staat.

Inmiddels is het zaterdag 4 Oktober en op deze Dierendag verwachtte ik een hongerige troep wolven van de E6 die weer met veel inzet en vechtlust klaar stond om DVOV te verslaan. Echter stond ik in het begin van de wedstrijd vol verbazing te kijken wat er allemaal gebeurde en vroeg me in eerste instantie af of ik bij het juiste veld stond te coachen. We begonnen niet fel, de tegenstander mocht rustig de bal rondspelen en de aanvallers lieten hun man lopen. De verdediging stond te ver van de aanval af als we voorin waren. Het was dus een zeer moeizame eerste helft die gelukkig iets beter werd in de laatste 10 minuten. Hierdoor kon Jesse na een mooie rush de 1-0 maken wat ook direct de ruststand was.

In de rust hebben Jan-Casper en ik de jongens nogmaals toegesproken dat het allemaal wat feller mocht en dat DVOV zich niet zomaar liet verslaan. Want ook die jongens zijn het zat dat ze elke wedstrijd hebben verloren en wilden dat tegen ons gaan rechtzetten.

De tweede helft ging gelukkig ietsje beter dan de eerste en wist Gijs de 2-0 te maken na een afgeketst schot van Jesse. Net toen we dachten dat het eindelijk ging lopen kregen we direct de 2-1 om de oren. Dit kwam omdat onze aanvallers niet mee terug hadden gelopen na balverlies waardoor onze verdedigers opeens met 2 spelers tegen 3 DVOV spelers kwamen te staan. Dus het werd opnieuw spannend maar toen wisten we eindelijk een mooie aanval op te zetten. Devid kreeg een mooie pass vanuit de verdediging op rechts, vervolgens passeerde hij de tegenstander en gaf een mooie voorzet op Siem die met links!! (trainer ik kan niet schieten met links) de 3-1 wist te maken. Na nog enkele kansen op meer te hebben gemist floot Jan-Casper voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 3-1.

Afgelopen maandag hebben we de wedstrijd nog samen besproken met het team want de komende twee weken krijgen we twee zware tegenstanders namelijk SML E5 en medekoploper Westervoort E3.
Als we deze wedstrijden willen winnen moeten we net zo spelen als uit tegen DVV anders krijgen we het echt moeilijk. Ook aan de Boys uitgelegd dat het op de trainingen iets beter moet dan de laatste paar trainingen. Er werd de laatste tijd niet echt goed geluisterd, teveel gespeeld en niet opgelet en dat vond ik toch wel een beetje jammer na het goede begin.

Jan-Casper en ik doen dit vrijwillig en in onze vrije tijd dus zouden we het fijn vinden als er wat beter geluisterd zou worden want jullie kunnen allemaal goed voetballen en hebben bewezen dat als jullie willen in de wedstrijd ook goed kunnen werken en knokken voor elkaar. Bovendien hebben jullie gezegd zo lang mogelijk bovenaan te willen staan en kampioen willen worden. Wij willen jullie daar op de trainingen graag bij helpen door goede oefeningen te geven maar hard werken dat moet van jullie zelf komen.

Als jullie mij onder de douche willen zetten laten we dan afspreken dat we weer net zoals in het begin de trainingen ook goed ons best gaan doen. Niet teveel zeuren en spelen maar lekker voetballen en plezier hebben met elkaar want samen zijn we een team!

Let’s do it Boys!!

Geen reactie's

Geef een reactie