Arnhemse Boys E6 wint ook 2e wedstrijd en blijft koploper!

Na de 8-1 overwinning tegen RKHVV in Huissen vorige week stond er dit keer een thuiswedstrijd op het programma tegen ESA E6. De jongens hadden de hele week kunnen genieten van de koppositie en hadden er allemaal zin in om te proberen om daar nog een weekje aan vast te plakken. Dit keer hadden we gelukkig de volledige selectie tot onze beschikking waardoor we 2 wissels tot onze beschikking hadden.
Doordat Rijk vorige week een pinkblessure had opgelopen was Mees dit keer onze doelman.

De wedstrijd begon een beetje rommelig en het spel was niet zoals we de laatsten weken gewend waren. Er werd niet goed mee terugverdedigd en we lieten te vaak de tegenstander vrij lopen.
Maar toch kwamen we snel op een 1-0 voorsprong. Echter ESA sloeg direct terug doordat er weer een tegenstander zomaar vrij stond 1-1. Eindelijk werden de boys wakker en ging het er wat feller op en dat resulteerde direct in een 3-1 voorsprong. Opnieuw zakte het een beetje weg bij ons en kon ESA de ruststand op 3-2 brengen.

Tijdens de rust de boys even toegesproken dat verdedigen ook geldt voor de spelers die voorin spelen. Dus bij balverlies mee teruglopen en de bal proberen te heroveren. En voor de verdedigers het advies dat als we in de aanval zijn en op de helft van de tegenstander spelen ze best een paar meter naar voren mogen gaan zodat iedereen aanspeelbaar is.

De tweede helft verliep daarop beter en doordat ESA met een eerstejaars team speelde konden we door het krachtsverschil uitlopen naar een 9-2 eindstand. Ondanks de uitslag heb ik de trainer van ESA een compliment gegeven voor het spel van zijn team. Ze bleven goed samenspelen en knokken voor iedere bal. En dat is nu net iets dat ik graag wil gaan verbeteren bij de E6 want jongens we krijgen straks te maken met tegenstanders die net zo sterk zijn of misschien wel beter en dan moeten we goed voorbereid zijn. Desondanks mogen we wel trots zijn dat we door deze overwinning de koppositie hebben weten te behouden!

Nog even de doelpuntenmakers. Dat zijn Jesse Kers 2x, Gijs Regelink 2x, Devid Nithianathan 3x, Rijk Sikkens 1x en ook nog een eigen doelpunt van ESA 1x.