Arnhemse Boys E8 en Arnhemse Boys E9 zorgen voor spannende pot

Hierbij het wedstrijdverslag van de wedstrijd van vandaag tussen Arnhemse Boys E8 en Arnhemse Boys E9. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met twee aan elkaar gewaagde teams en dat werd het, onder leiding van Jorgen als scheidsrechter. De E9 speelde zonder Thymen, Senna en Koen. In hun plaats speelde Bence en Youri van de E10 mee. Het eerste gevaar kwam van de E8 via Lyor en Tom. Tom, Lyor en iris waren nog een paar maal gevaarlijk. Jarno die de 1ste helft keepte hield lang zijn doel schoon. Aan de andere kant zorgden de middenvelders Joris en Joshua en de aanvallers Youri en Bas voor gevaar. De backs Lars en Bence wonnen veel duels er voorkwamen veel gevaar. Ronin kwam als centrale verdediger een paar keer goed voor zijn man in de duels. De E8 nam halverwege de eerste helft de leiding door Lyor die met een hard schot Jarno passeerde.

De E9 werd gevaarlijk door een goede combinatie tussen Youri en Joshua, die schoot maar niet wist te scoren. We zagen een mooie assist van Bas op Joshua die het net niet kon vinden. En volgende actie van Youri en Joshua kwam bij Bas, die speelde een verdediger uit en scoorde 1-1, nette actie mannen. Een pass van de E8 naar de aanvallers kon Jarno, ver naar de zijkant weg schieten, de bal kwam bij Tom die naast schoot. Een goede aanval tussen Youri en Bence, die beiden goed doorzette, kwam vlak voor de doellijn bij Joshua die de 2-1 binnen tikte. Even later had Joshua met een hard schot de 3-1 op de schoen maar Cas redde mooi.Een verdediger ging gelijk in de aanval, passte direct naar Lyor die een mooie snelle rush in huis had vanaf eigen helft en ondanks de aanwezigheid van Lars en Joris Jarno wist te passeren: 2-2, met een uitstekende actie.

Na rust keepte Joshua. Hij werd al snel vervangen door Ronin die last van zijn knie kreeg en als keeper wel door kon. Joshua werd centrale verdediger op papier, in de praktijk was hij veel voorin te vinden. De E8 werd door snelle aanvallen een paar maal gevaarlijk en achterin moesten Lars en Bas als backs veel duels winnen om gevaar te voorkomen. Ze speelden goed in de duels en kwamen af en toe goed voor de man en wonnen zo achterin een tegen een duels. Bence haalde een paar maal de bal goed op en zorgde zo voor aansluiting naar voren. Voorin combineerde Youri en Jarno over links zonder succes. Joshua was dichtbij een goal en Youri had een mooie solo in huis maar vergat te passen naar Joshua. Joshua wist alsnog de 3-2 binnen te schieten. Ronin wist de E8 na een schitterend schot met een mooie redding van de 3-3 af te houden. Aan de andere kant redde Thijs ten koste van een corner waarmee hij de 4-2 voorkwam. Doordat de aanvallers van de E8 in de 2de helft het vizier niet meer helemaal op scherp hadden en door goed verdedigen van de E9 bleef de 3-3 uit. Een spannende wedstrijd eindigde zo in 3-2 voor de E9.

Bij de penalty’s redde Ronin een paar maal mooi evenals Thijs namens de E9, met name op de inzet van Ronin.De E8 mikte een maal op de kruising en eenmaal onderkant lat, Jarno mikte namens de E9 met een hard schot op de kruising. Lars via Thijs op de paal en Joris wist netjes te scoren. Een mooie wedstrijd mannen van de E8 en E9.