Arnhemse Boys E9- Elsweide E1

photoE9

Vandaag spelen we de topper tegen Elsweide E1. Elsweide staat 4e in de stand en Arnhemse Boys staat 3e in de vierde klasse. Bij winst houden we (een kleine) kans op het kampioenschap en maken we een grote kans op promotie naar de derde klasse. We beginnen met Rik in het doel. Rodin, Robbin en Kourosh beginnen in de verdediging, Sami, Niklas en Lucas staan voorin en Brian begint als wisselspeler.

Beide partijen zijn in het begin aan elkaar gewaagd. Elsweide heeft enkele spelers met meer individuele kwaliteiten en Arnhemse Boys moet het van het samenspelen hebben. Elsweide probeert met individuele acties de verdediging van onze jongens onder druk te zetten, maar onze verdediging houdt stand. Rodin weet met zijn snelheid veel gevaar te voorkomen. Rik heeft in deze fase weinig te doen. Veel aanvallen van E9 beginnen op de linkervleugel waar Robin en Sami elkaar makkelijk vinden en voor veel gevaar zorgen. Het eerste doelpunt ontstaat ook uit een aanval over deze kant en Sami zorgt uiteindelijk voor de eerste treffer van vandaag. 1-0 voor de Boys. Elsweide gaat op zoek naar de gelijkmaker en voor het eerst in deze wedstrijd krijgt onze keeper Rik wat te doen. Door snel te handelen bij een hoekschop weet hij de 1-1 te voorkomen. Hierna is het woord weer aan de Boys en na een mooie aanval die wederom aan de linkerkant begint weten Brian en Robin Lucas te bereiken. Lucas geeft voor en Niklas zorgt voor de 2-0. Hiermee is het verzet van Elsweide gebroken en de Boys domineren nu de wedstrijd. Na een mooie aanval over de rechterkant weet Kourosh Lucas te bereiken en met een mooi laag schot weet Lucas de 3-0 te scoren. Even voor rust maakt Brian nog de 4-0 en hiermee ziet het er goed uit voor E9.

In de tweede helft wisselt Elsweide van keeper waardoor ze voetballend iets sterker worden. E9 weet de tegenstander aan het begin van de tweede helft goed onder druk te zetten, maar doelpunten levert dit (nog) niet op. Onze keeper heeft even niets te doen. Elsweide werpt een handbalverdediging op en het lukt ons niet om de vele kansen om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk weet Sami de 5-0 te scoren nadat de keeper de bal twee keer weet tegen te houden. Via de paal gaat de bal erin. Een echte frommelgoal. Nu gaan onze jongens op jacht naar de dubbele cijfers en Eldweide gaat nog verder terug. Regelmatig staan er drie of vier spelers naast de keeper op de doellijn. Uiteindelijk weet onze laatste man Niklas met een prachtig afstandsschot de 6-0 te scoren door de bal als een streep in de rechterbovenhoek te schieten vanaf een afstand van ruim 30 meter. Het mooiste doelpunt van vandaag. Keeper Rik heeft niets te doen en besluit handstanden en koprollen te gaan oefenen. Elsweide weet in de fase niet op onze helft te komen. Veel aanvallen gaan nu over de andere vleugel en Lucas en Kourosh weten een aantal mooie kansen te creëren. Het samenspel van de Boys blijft uitstekend en Robin en twee keer Sami weten nog te scoren, 9-0 voor de boys. Rik besluit ook mee naar voren te gaan en weet ook nog op het doel te schieten, maar de keeper van Elsweide weet dit schot te stoppen. Even later wordt toch de dubbele cijfers bereikt. Met zijn snelheid weet Brian een mooie kans voor zichzelf te creëren en hij scoort zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. 10-0 is ook de eindstand en de derde plaats is met succes verdedigd. Elsweide weet na afloop ook geen van de penalty’s te scoren en hierdoor heeft keeper Rik een perfecte wedstrijd, helemaal nadat hij zijn eigen penalty wel binnen weet te schieten. Volgende week de laatste wedstrijd tegen RKHVV E5 en bij winst of een gelijkspel is promotie naar de derde klasse een feit. Geweldig gespeeld vandaag, onze complimenten hiervoor.