Arnhemse Boys E9 wint twee prijzen bij toernooi Dovo

Arnhemse Boys E9 wint twee prijzen bij toernooi Dovo

IMG_4498

Er stonden 6 wedstrijden op het programma, een lekker volle dag en daardoor een lange dag. Het was prachtig weer en net als andere jaren weer leuk aan een paar toernooien mee te mogen doen. We speelden zonder Joris, Bas, Koen en Thymen, in hun plaats speelden: Liam (F3) en Bart, Axel, Daan en Matei (allen E6).

Arnhemse Boys E9-Delta Sport E7 (0-3)
De eerste wedstrijd was tegen Delta Sport E7 (latere winnaar). Onze jongens waren nog niet echt wakker. Er werd op het middenveld aardig gevoetbald maar voor t doel en achterin waren we niet scherp. De goals gaven we weg. De eerste goal bv, de tegenstander kreeg alle vrijheid en ruimte om te schieten, Joshua zag t gevaar maar kwam te laat,
dat betekende 1-0. Aan de andere kant vond Liam 2 a 3 keer de keeper op zijn weg en een keer had hij naar zijn broer Joshua moeten passen die vrij voor de goal stond,
Senna schoot ruim naast. Bij de tweede goal had keeper Daan pech en bij de derde goal stond alleen Lars achterin.

De penalty serie (3 per team) werd door ons met 2-1 gewonnen door goed keeperwerk van Daan. Joshua en Liam scoorden en Senna miste.

Dovo E14-Arnhemse Boys E9 (1-0)
Deze wedstrijd was te winnen.We kregen weer kansen via Liam en Joshua. Dovo had snelle aanvallers en die profiteerden tegen het eind van de wedstijd van de ruimte die wij hen gaven.

Weer wonnen we de penalty serie met 2-1. Daan hield er weer een paar tegen. Jarno en Matei schoten binnen, Lars zag zijn inzet gestopt.

Arnhemse Boys E9-Woudenberg E8 (2-1)
Wij waren duidelijk de bovenliggende partij. Liam raakte de paal (niet de enige keer vandaag), Joshua en Jarno zorgde voor doelgevaar maar Woudenberg opende de score, tegen de verhouding in. Onze mannen stelde orde op zaken. Liam maakte zijn verdiende goal, de verdedigers van Woudenberg kregen geen vat op hem: De scheids zei na de wedstrijd: “Die nummer 9 kan wel goed voetballen, o hij staat naast me”, was een mooie opmerking. Na een schitterend schot van Matei wat een goal had verdient, was de rebound, na de knappe redding, voor Bart, die de bal over de keeper stifte voor de 2-1.

De penalty’s werden opnieuw met 2-1 gewonnen. Daan en Senna scoorden, Bart schoot over.

Arnhemse Boys E9- Vreeswijk E2 (1-0)
Dit was onze beste wedstrijd van de dag. Vreeswijk kon de poule winnen (ze werden uiteindelijk tweede in de poule) maar wij gaven uitstekend partij. Senna en Matei vormde een niet te nemen verdediging. Lars keepte uitstekend. Daan was middenvelder. We kregen veel kansen en waren de eerste 10 minuten (van de 15 minuten die iedere wedstrijd duurde) de bovenliggende partij. Liam kreeg een kans of 4 en vond telkens de keeper op zijn weg en de paal voorkwam een goal. Joshua was in de buurt van de 1-0 en na een perfecte assist van Liam schoot Jarno de bal in de kruising. Onze jongens knokten voor de overwinning, wonnen veel duels. Achterin gaven Matei en Senna geen krimp. Jarno, Liam, Joshua, Bart en Axel hielpen achterin om de boel dicht te houden.

De laatste minuten werd het steeds moeilijker. Twee maal kwam Vreeswijk door en Lars had twee maal een sublieme redding in huis en voorkwam twee zekere goals, klasse Lars!! Vreeswijk raakte ook de lat maar scoren lukte ze niet. Liam kon nog 2 keer het duel beslissen maar had geen geluk. Een goede team prestatie en iedereen bikkelde en knokte met de terechte en welverdiende overwinning tot gevolg.

En weer was er sprake van een dubbele overwinning: We wonnen weer de penalty’s met 2-1. Liam en Jarno scoorden.

VVIJ E8-Arnhemse Boys E9 (4-0)
Door de overwinningen op Woudenberg en Vreeswijk stonden we gedeeld derde/vierde en konden, op 1 punt van twee koplopers (Delta Sport en Vreeswijk). Een overwinning betekende de uiteindelijke derde plek in de poule en spelen op plaats 5. Zo ver kwam het niet. Net als de eerste wedstrijd vielen de goals bij ons te makkelijk. Het eerste schot op goal van een aanvaller, tussen twee van onze verdedigers, was direct raak. Kort daarop floot de scheids, zo dachten alle spelers, na een overtreding op Jarno, de spelers van VVIJ hadden eerder door dat t op t veld daarnaast was en onze jongens stonden nog stil en met 2-0 achter. Er werd snel gefloten dus t was zeker op zijn plaats geweest. De boys
geloofden er niet meer in en VVIJ liep uit naar 4-0.

De penalty serie leverde nu voor de verandering geen overwinning op: 1-1. Axel scoorde en Matei en Joshua miste. Joshua redde op een penalty van VVIJ en een schot van VVIJ ging naast.

Arnhemse Boys E9- Woudenberg E8 (2-0)
Alle uitslagen hadden tot gevolg dat we vijfde in de poule werden en om plaats 9 en 10 speelden. Het was nu, nog meer dan de eerste wedstrijd tegen Woudenberg een richting
verkeer. Senna schoot van een meter of 10-15 snoeihard op de binnenkant paal. Liam raakte de paal. Matei schoot naast. Berry coachte (trainer E6) coachte naast t doel en Wim en Paul gaven aanwijzingen. De boys moesten wat meer samen spelen. Na een mooie assist van Matei na goed doorzetten kwam de bal via Joshua bij Liam die binnen schoot: 1-0. Jarno schoot via een verdediger de 2-0 binnen. We bleven de kansen aan een regen. Matei, Axel, Liam en Senna probeerden het maar t bleef 2-0.

Al met al netjes gedaan mannen. 3 gewonnen en 3 verloren en 4 penalty series gewonnen en 1 gelijk. Dat resulteerden in de 9de plaats en een beker en de verdiende penalty
bokaal.

Klasse werk mannen op een mooie, leuke en gezellige dag.

Wim, Paul, Bjorn, Petra, Mihai en Berry bedankt voor de gezelligheid en de
hulp/support.

Op naar Kevelaer voor toernooi bij DJK Twisteden.

IMG_4500

Geen reactie's

Geef een reactie