Arnhemse Boys F1 Kampioen

F1

Vandaag, 29 november 2014 stond de kampioenswedstrijd van de Arnhemse Boys F1 op het programma. Na 8 competitiewedstrijden (24 punten) te hebben gespeeld in een poule van 10, stonden we op een gedeelde eerste plaats met OSC F1. En ja, vandaag stond de laatste wedstrijd uit tegen OSC op het programma.

We hadden om 8.45 uur afgesproken bij de Arnhemse Boys en reden vanaf hier gezamenlijk naar OSC. Daar aangekomen kregen we kleedkamer 6 toegewezen en de wedstrijd stond gepland op veld 1B (kunstgras). De jongens hadden er zin in, iedereen was scherp. Na het een en ander uitgelegd in de kleedkamer liepen we richting veld. We begonnen daar met een scherpe warming-up en aan alles zag je dat de jongens zich 100% zouden geven. OSC had een KNVB-scheidsrechter geregeld. Bram in goal, Luuk en Mathijs achterin, Jesse, Milan, Djara en Jowendly ervoor. Diego en Jelle begonnen in de wissel. Het weer was prima, weinig wind, zon maar wel erg fris.

Exact om 9.45 uur begon de wedstrijd. Er stond veel publiek langs de lijn. Erg leuk dat er veel ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes kwam kijken. De eerste 10 minuten was de wedstrijd in evenwicht, de Boys hadden wat meer balbezit en speelde veel al op de helft van de tegenpartij. Een paar kleine kansjes, maar de bal ging er nog niet in. In de 11de minuut kregen de Boys een corner, Diego nam de corner kort naar Jowendly en die schoot de bal er van een meter of 15 prachtig in kruising, 0-1. De Boys werden sterker en net voor rust schoot Milan over een afstand van een meter of 20 de bal naar Jelle die hem in 1 keer tegen het net knalde, 0-2. Dit was ook tevens de ruststand.

Als leiding hadden we niet te veel te vertellen in de rust. Niet inzakken, continue druk en proberen er nog 1 te scoren. Aangezien het fris was, begonnen we snel aan de 2de helft. In het begin hadden we wat moeite met het spel. OSC zette meteen druk en we konden de bal niet kwijt. Bram trapte een aantal keren de bal uit, maar door de tegenwind kwam de bal niet ver en nam OSC de bal gelijk weer over. OSC had niet echt veel kansen, maar er werd te veel op onze helft gespeeld. Na 10 minuten in de 2de helft, had Jelle een mooi solo en ronde deze zelf succesvol af, 0-3. Hierna namen de Boys snel zelf weer het heft in handen en nog na een mooi doelpunt net voor tijd van Jowendly en Jelle werd de eindstand 0-5.

KAMPIOEN!!!!

Na de wedstrijd zijn we met een huifkar van OSC teruggereden naar de Arnhemse Boys. Daar werd door Haci (F-Coördinator) de bekers uitgedeeld en stond de friet en ranja klaar.

Jongens, wat hebben jullie klasse gespeeld. Ik ben trots om met jullie te werken…
We hebben veel geleerd, hard getraind in weer en wind wat geresulteerd heeft in het kampioenschap. We hebben vandaag de beste wedstrijd gespeeld. Veel overgespeeld, 100% ingezet tot de laatste seconde van de wedstrijd. Ik kijk er nu al naar uit om met jullie het 2de deel van de competitie te gaan spelen in de HOOFDKLASSE.

Uiteraard wil ik alle ouders bedanken voor het brengen, halen van de jongens, wassen van de kleding, ga zo maar door….
Ik wil Dennis en Trudy bedanken voor het sponseren (Deco-Express) van de jongens, Wat hebben de jongens er alle wedstrijden perfect uitgezien. Dennis, top dat je af en toe de training verzorgde.
En als laatste, maar zeker niet zo bedoeld, wil ik Marco bedanken voor zijn inzet en het verzorgen van de trainingen, SUPER!!!!