Arnhemse Boys F2 tegen RKHVV F3

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen RKHVV F3 op het programma. De F2 speelde zijn eerste wedstrijd op het nieuwste kunstgrasveld van het sportpark Schuytgraaf. En wat een mooie mat om te spelen tegen de leeftijdsgenoten uit Huissen. Eerder dit seizoen speelde de F2 al tegen RKHVV F2 en dat was toen een gelijk opgaande wedstrijd. Hoe zou het vandaag gaan?

De aanloop naar de wedstrijd deze week was natuurlijk uitermate rommelig door het stoppen van Dobias als vrijwilliger van de club en als trainer van de F2. De afgelopen week zijn de trainingen wel doorgegaan zodat de jongens klaar waren voor de wedstrijd. De wedstrijd zou om 10.30 uur beginnen en om 10 uur was bijna iedereen aanwezig om om te kleden. Alleen Koen was er nog niet want die speelde vanochtend al mee met de F3 en speelde met hen gelijk tegen Kesteren (5-5). Goed dat de F2 collegateams helpt als zij te weinig spelers hebben.

Het weer was droog en mistig, maar omdat de scheidsrechter beide doelen kon zien ging de wedstrijd op het laatste moment toch nog door! En wat een wedstrijd….

Beide teams streden op het scherpst van de snede. Zowel de Arnhemse Boys als RKHVV gingen vol voor de winst. Met twee aan elkaar gewaagde teams dus ruimte voor volop spektakel. Hierbij kwam de F2 na circa 10 minuten op 1-0 door Mick die knap afrondde na een mooie pass van Landon. Het spel golfde op en neer en de F2 probeerde steeds van achteruit op te bouwen met Dani en Dean zoals Dobias dat de jongens heeft geleerd. De tegenstander opzoeken, passeren en dan naar voren spelen. Vandaag leek het wel of sommige spelers de bal aan de voet geplakt hadden. Dus de komende weken eens goed trainen op over- en afspelen. Omdat RKHVV goed verdedigde en het vizier niet op scherp stond van de F2 aan het einde van de eerste helft scoorde RKHVV uit een goed uitgevoerde counter de 1-1. Op dat moment een terechte tussenstand. De ruststand was echter 2-1 voor de F2 omdat Sem, na goed doorzetten van Jaro, voor het doel twee tegenstanders uitkapte en de bal over de keeper tegen de netten knalde.

De tweede helft begon dus met een 2-1 voorsprong, maar dat was zeker niet genoeg tegen deze goede tegenstander. Zoals vaker dit seizoen was het een fair voetbalgevecht op het middenveld met af en toe een uitbraak van beide partijen. De uitvallen van RKHVV werden prima tegengehouden door onze keeper Simar. Hij hield niet voor de eerste keer dit seizoen de F2 in de wedstrijd. Met een mooie save en een verre uittrap naar voren stuurde hij Jaro naar voren die via een tegenstander naast schot. Hoekschop! En daarbij was de F2 gelukkig omdat wederom Sem na een goede corner van Dani de bal binnenschoot: 3-1. En de hoekschoppen werden vandaag als hulpmiddel ingezet, want de volgende hoekschop werd door Casper met zijn ‘chocolade’ been in het doel geschoten: 4-1. Zou dit genoeg zijn voor de overwinning vandaag?

De tegenstander uit Huissen rechtte nog eenmaal de rug en kwam via een mooie aanval direct na de aftrap terug naar
4-2. De F2 moest nu gaan oppassen, want vorige week kwamen zijzelf tegen ESA nog terug van een grotere achterstand. Na een discutabele vrije trap (zelfs uit de TV beelden was het niet goed te zien), maakte Sem echter een einde aan de onzekerheid door hoog boven de keeper raak te schieten: 5-2. In de laatste twee minuten werd er door de twee partijen nog 1 keer gescoord, zodat de wedstrijd eindigde in 6-3 voor Arnhemse Boys F2 met Jaro als laatste doelpuntenmaker na een mooie solo over het hele veld!

Dus eindelijk drie punten voor de interimcoach Erwin na drie verliespartijen tegen SML, VVO en GVA. Door de zege schoof de F2 door naar de vijfde plek in de competitie. Volgende week weer thuis! Dan tegen de koploper OSC uit Nijmegen. Wordt het een klassieker Arnhem-Nijmegen? De wedstrijd begint om 10.30 uur en is dit keer gratis te bezoeken!