Arnhemse Boys F3 – Redichem F2

ArnhemseBoys F3 - Redichem F2
Vandaag, zaterdag 19 april stond de thuiswedstrijd op het programma tegen Redichem F2. We hadden om 10.00 uur afgesproken en konden ons in kleedkamer 7 omkleden. Rond 10.10 uur liepen we richting kunstveld 2B. Milan mocht vandaag de warming-up verzorgen. Na de warming-up gingen we nog wat met de bal dribbelen. Hierna werd de groep gesplitst in 2-en en moesten de spelers de bal binnen de groep houden. Je zag dat de jongens fit en scherp waren, het zou wel eens een leuke wedstrijd kunnen worden.

Precies om 10.30 gaf Bram (scheidsrechter), vader van Kas het fluitsignaal en de wedstrijd kon beginnen. De omstandigheden waren ideaal, de wedstrijd begon niet te vroeg, weinig wind en het zonnetje brak door. Aaron en Jowendly begonnen als reserve, Jelle/Jesse en Julius als verdedigers en voorin stonden Arwen/Luuk en Milan. In het begin werd al veel overgespeeld en ook goed verdedigd. Binnen 9 minuten stond het al 3-0 voor de Boys. 2 Doelpunten van Luuk, en 1 van Jesse. De doelpunten ontstonden vooral door goed samenspel en hard werken. Rond de 11 minuut trapte Kas prima uit, de bal kwam bij Milan, liep op het goal af en schoot de bal tegen het net. Nog geen paar minuten later kreeg Jesse de bal en schoot vanaf de eigen helft (30m geschat), de bal zo in het goal. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Ondertussen stond het al 5-0. In de 15de minuut nam Luuk de bal over, liep richting de achterlijn en gaf de bal aan Aaron mee. Ook Aaron pakte zijn doelpunt mee. Helaas voor rust scoorde Redichem nog 2 doelpunten. We stonden de laatste paar minuten niet goed op te letten, waren niet scherp, waardoor het voor de rust 6-2 werd.

Tijdens de rust had Marco weer een versnapering geregeld. Eigenlijk ging alles goed, het was alleen belangrijk om scherp te blijven en te blijven overspelen. Na de rust ging de F3 gewoon door met scoren. Eerst een mooi afstandsschot van Milan, daarna een mooi doelpunt van Jowendly op aangeven van Luuk. Zouden we dan vandaag voor het eerst de 10 halen????

De tegenstanders werden steeds minder vrolijk en kwamen niet meer aan de bal. Kas stond scherp het doel te bewaken, kreeg een paar ballen, had een aantal prima reddingen, maar over de gehele wedstrijd weinig te doen. Het 9de doelpunt kwam van Milan, gestart vanaf de eigen helft en de 10de kwam op naam van Jelle. Net voor het einde van de wedstrijd bracht Jowendly de stand op 11-2.

Jongens wat hebben we vandaag goed gespeeld. We waren allemaal goed, scherp en gebruikte het hele veld. Het zetten van een doelpunt is niet belangrijk, maar samenspelen en inzet tonen, daar gaat het om en hebben we vandaag met het gehele F3-team laten zien.

Als we de laatste 2 wedstrijden ook zo spelen, dan weet ik zeker dat de 6 punten naar de Boys F3 gaan.