Arnhemse Boys toont veerkracht

S.V. Spero Elst Gld.
Arnhemse Boys hield in 3D aan de uitwedstrijd bij Spero 1 punt over. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos boog een 2-0 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar de Elster ploeg maakte in de laatste minuut gelijk: 3-3.

Arnhemse Boys startte matig op sportpark De Pas in Elst. Spero profiteerde al snel na een dekkingsfout in de Arnhemse defensie: 1-0. Na dat doelpunt kregen de bezoekers controle over de wedstrijd. Uit een ingestudeerde corner schoot Mike Remie over. De volgende aanval was na een fantastische actie van Hoessein Okal, die 4 spelers passeerde en met zijn steekpass Alex Kwieman vrij voor de keeper zette. De Elster doelman bracht echter redding.
Uit één van de spaarzame uitvallen sloeg Spero opnieuw toe: 2-0. Ondanks die tegenslag bleven de gasten goed spelen en combineren. Vlak voor rust leek Arnhemse Boys op 2-1 te zijn gekomen, toen de bal uit een vrije trap van Mike Remie een meter achter de doellijn belandde. De arbiter had dat echter niet geconstateerd.
“Tijdens de rust bleek dat het geloof in een goed resultaat er nog steeds was”, vertelde Gil Muinos. “Met Vincent Selhorst als tweede spits zijn we in een 4-2-4 formatie vol op de aanval gaan spelen.” Een kwartier na rust zorgde Alex Kwieman fraai voor 2-1. Spero kwam niet meer van eigen helft en na een voorzet van Kwieman tikte Emre Guzelji de gelijkmaker binnen: 2-2. Arnhemse Boys ging in de slotfase vol voor de winst. De beloning volgde toen Vincent Selhorst een afgeslagen bal ineens op de pantoffel nam: 2-3.
Spero zette in de laatste 10 minuten druk, maar de buit leek binnen voor Arnhemse Boys. Na een onnodige overtreding aan de zijkant van het veld mocht Spero nog eenmaal een vrije trap nemen. Na een indraaiende voorzet schampte een Spero-speler de bal: 3-3.
“Gezien het beeld van de wedstrijd hadden we moeten winnen, maar we kunnen heel tevreden zijn over de manier waarop we terug zijn gekomen in de wedstrijd”, zei Gil Muinos.