‘Arnhemse Boys’ verplicht tot nacompetitie

Op de laatste speeldag van de derde klasse D speelde Arnhemse Boys thuis gelijk tegen DIO’30 (1-1). De Arnhemmers eindigen door dat resultaat als tiende en moeten nu via de nacompetitie klassebehoud zien te bereiken.

Arnhemse Boys speelt in de nacompetitie een dubbele ontmoeting tegen de winnaar van het treffen tussen Angeren en SCD’33. Deze duels staan gepland voor 18 en 20 mei. Bij winst wacht de Arnhemmers daarna nog een finale op 26 mei.

Voorafgaand aan het duel tegen DIO’30 was de uitgangspositie al moeilijk. Arnhemse Boys was afhankelijk van het resultaat van concurrent Beuningse Boys. Die ploeg won uiteindelijk ruim met 1-4 bij Hatert, waardoor achteraf zelfs een overwinning niet voldoende was geweest voor Arnhemse Boys om de veilige negende plek te bereiken.

“We wisten vooraf al dat het een moeilijk verhaal zou worden”, sprak Boys-trainer Ricardo Gil y Muinos. “Natuurlijk zijn we ervoor gegaan, maar als je bij rust hoort dat Beuningse Boys met 3-1 voor staat, dan weet je genoeg.”

De bezoekers namen voor de pauze een voorsprong, maar na rust kwam de thuisploeg terecht langszij. Dwight Kempenaar werd onderuit gelopen, waarna Mike Remie de toegekende strafschop benutte: 1-1.

“We hebben het niet vandaag, maar al eerder laten liggen”, was de conclusie van verdediger Mike Remie. “Er zijn genoeg wedstrijden geweest waar we punten hadden kunnen pakken. Dat moet je concluderen dat het tot dusverre niet goed genoeg is geweest. In de nacompetitie moeten we het nu laten zien.”

Bron: de Gelderlander