ArnhemseBoys D1 geeft FC Lienden D1 hard pak op de broek

ArnhemseBoys D1 geeft FC Lienden D1 hard pak op de broek

20140315_FC Lienden D1 - ArnhemseBoys D1 - Mascotte de Teckel Guusje
Zaterdag 15 maart, 2014, Lienden. Lienden vormde tot 1999 een zelfstandige gemeente. Het was eertijds een heerlijkheid, waarvan de helft tot 1811 in het bezit was van de Abdij te Elten. De andere helft ging diverse malen in andere handen over, het laatst in 1709, van de Rekenkamer van Gelderland. Van 1811-1998 was Lienden een zelfstandige gemeente, waaronder de buurtschappen Aalst, De Marsch, Ingen, Meerten en Ommeren in de Neder-Betuwe vielen. Tussen 1811 en 1817 behoorden ook Kesteren en Lede en Oudewaard tot de gemeente Lienden. Sinds 1999 behoort Lienden bij de gemeente Buren.

Er staat vandaag een lichte bries, verder is het prima voetbalweer. Het decor wordt bepaald door een zeer hobbelig en hooggrazig veld, iets waarop wij ons op ons mooie plastic veld niet hebben kunnen voorbereiden. De wedstrijd begint een kwartier te laat. Waarom? Daarom. Na het eerste fluitsignaal van de goede leidsman, is het begin direct stormachtig. Al na 5 minuten frommelt Thijs het balletje voorbij de keep. 0-1. Een gevaarlijk indraaiende corner van links gaat voorbij aan iedereen. Maar even later is het raak, door een kopbal van Sam uit een corner van links van de voet van Daan. 0-2. Er is geen tijd even op adem te komen. Nu weer een prima knal van Ryan, met moeite tot corner verwerkt door de Betuwse handschoenendrager. Boys houdt de blauw-wit gestreepten met witte broek en blauw wit gestreepte kousen voortdurend onder druk. Sam mikt van grote afstand met een stuiter op de paal. Daan ziet zijn uitgekookte trap fantastisch door de keeper tegen de paal geduwd. Even later een fantastische aanname en kapactie van Thijs in de Liendense 16, in de verre linkerhoek gejaagd. 0-3. Gelijk daarna wederom Thijs, de ruimte ingestuurd en koeltjes afgerond. 0-4. Steekpass van David op Arman, die overtuigend het net laat bollen. 0-5. David met een vliegende actie op links, knap ingeschoten 0-6. Sam stuurt Thijs de diepte in die vanuit onmogelijke hoek vanaf rechts voor 0-7 tekent. Ryan kopt mooi in de hoek, maar met een uiterste krachtsinspanning door de keeper aan de goede kant van de paal gewerkt, vanuit Liendens perspectief tenminste. Uit de daaropvolgende corner kopt Yunior net over. En dan is het rust….. Toeschouwer bij het spektakel vandaag zijn o.a. Jannemannen, HansieHansie, Miranda en Roy, Miranda en Eugène, Lidy, Liesbeth en Guusje, Mimount en Romayza en heel wat kids……

2e helft. Hans neemt even de honneurs van de vlaggenist waar. Een mooie voorzet van de prima spelende Justen wordt door de doelman niet lekker verwerkt. Ryan, ook al goed op dreef, is er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten en brengt de teller op links 0, rechts 8. Robin dringt ver door in de 16, zijn schot wordt geblokt. Luca en Aron geven hun tegenstanders geen voet aan de grond. Sam trapt van ver op de goal, Thijs raakt hem op de knie en de bal transformeert tot 0-9. Pim, vandaag zo goed als werkeloos, roept nu en dan zijn troepen wat aanwijzingen toe. Een schitterende pass van Daan over de achterste verdediger heen bereikt Maraouane, die technisch fraai afwerkt, 0-10. Een mooie steekpass van Sam op Yunior, die vuurt…..het net smeult….. 0-11. Direct daarna blijft de bal na een actie van Robin in het strafschopgebied hangen. David zit er prima bij en maakt er 0-12 van. Tijd voor het slotakkoord. Een keurig passje van Maraouane op Yunior, die zijn score vandaag verdubbelt. 0-2 voor hem, 0-13 voor de Schuytgravers… Weer een kunststukje van de jongens van het top-technisch-duo Stanley en Rick!

De eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft is hiermee tot een goed einde gebracht. De manier waarop de mannen vandaag acteerden geeft de burger moed voor de komende ontmoetingen… Hard werken, goed voetbal, goede sfeer… Alle ingrediënten voor succes aan het eind van de rit lijken aanwezig.

Come on Boys!

20140315_FC Lienden D1 - ArnhemseBoys D1 uitlopen met de mascotte teckel Guusje

Geen reactie's

Geef een reactie