ArnhemseBoys D1 – VVO D1

ArnhemseBoys D1 – VVO D1

Tegen VVO D1 a
ArnhemseBoys D1-VVO D1: Enerverende oefenwedstrijd eindigt in brilstand

Zaterdag 7 december 2013. Sint en zijn pieten hebben dit weekend nog een paar bezoekjes af te leggen, maar moeten dan als de wiedeweerga plaats maken voor Santa Claus, ofwel de kerstman en zijn rood geneusde rendier Rudolf. Voor onze jongens zat dit jaar een oefenpot tegen VVO D1 in de zak van Sinterklaas. Een kado dat dankbaar werd ontvangen. Een krachtmeting met een ijzersterke tegenstander, wat is nu een mooier geschenk voor fanatieke sportievelingen? Evenals wijzelf, is de ploeg trotse kloploper in hun competitie, eveneens in de 2e klasse en met een nog indrukwekkender doelsaldo. Kortom, deze ploeg heeft veel in z’n mars.

Velp, plaats binnen de gemeente Rheden met ruim 17.000 inwoners. Grenzend aan Rozendaal, Rheden en Arnhem. In het begin van de 19e eeuw was het 6 jaar lang een zelfstandige gemeente, samen met Rozendaal. Die laatste is dat nu nog altijd, terwijl Velp alweer bijna 2 eeuwen tot de gemeente Rheden behoort. Bekende Velpenaren zijn de schrijvers Koos van Zomeren, Jan Siebelink en Lydia Rood.

Voetbalvereniging Olympia, Velp (Rozendaal om precies te zijn). Opgericht in 1901 en in het bezit van veruit de mooiste klassieke houten tribune “Engelse stijl” in de verre omgeving… Bekende voetballers door de club voortgebracht zijn onder anderen Henk ‘Charly’ Bosveld en Jhon van Beukering. De club acteert in een prachtig zwart shirt met brede verticale gele baan in net midden, een zwarte broek en zwart-geel gestreepte kousen.

De wedstrijd. Vanaf minuut 1 spatten de scherven ervan af. Op het scherpst van de snede wordt gestreden om iedere meter. 22 kerels met opgestroopte mouwen verdedigen hun eer. Vechtvoetbal in combinatie met oogstrelende voetbalkwaliteiten, dat is wat de komende 60 minuten aan ons voorbij zal trekken. En dat alles door arbiter Joost van Casteren, daarbij aan onze zijde wederom begeesterd geassisteerd door  Horst, in uitstekende banen geleid. Langs de lijn signaleren we Lidy, Ellen, Jan V., Chris R., papa Justen, de 2 Miranda’s, Liesbeth en natuurlijk Guusje. Het spel flitst in hoog tempo op en neer. Daan valt al snel geblesseerd uit als zijn voet wordt geblokt bij een harde pegel richting Velps doel. Onze verdediging wordt regelmatig op de proef gesteld. Ook Boys laat zich niet onbetuigd. Sam knalt vanaf 25 meter op de Velpse lat. Aron voorkomt met een uiterste krachtsinspanning slidend een zwart-geel doelpunt (iets wat uren later 60 kilometer verderop in Eindhoven 11 eveneens in rood-wit gestreept acterende mannen 6x niet zou lukken…). Direct daarna weer een aanval aan de andere kant. Ryan levert na een mooie actie op links een voorzet af, die maar net door de keeper kan worden onderschept. Dat gebeurt even later ook met een schot van Thijs. In de counter brengt Pim vervolgens redding met de voet en is er kort daarna een formidabel moment van Robin; terwijl Pim al is gepasseerd weet onze terriër de binnengeschoven bal op 0,3 cm voor de doellijn met een weergaloze ouderwetse sliding weg te werken! Met de schrik vrij aan de thee….

In de tweede helft is Daan er weer bij. Gelukkig weer voldoende hersteld van zijn voetblessure. Op de flank vecht Justen verbeten duels uit met zijn Velpse opponent. VVO vuurt verwoestend op onze goal, hoog, maar gelukkig voor ons in het zijnet. Toch moet Pim even later alsnog aan de bak. Hij duikt een schot grandioos uit zijn rechter benedenhoek. Daan vuurt op de goal, maar de keeper pakt. Daarna lukt het hem wel de keeper te verschalken. Uit een vrije trap vliegt de bal hoog over de goallie heen…….. en over de lat. Het blijft noelnoel. Intussen transformeren vele tenen langs de lijn in ijslollies. Sam wordt uitgespeeld, Pim gepasseerd, maar het schot gelukkig met Luca’s bips geblokt. Aan de overkant legt Sam de bal lekker af op Daan, die zijn schot gekeerd ziet door de doelman. Uit de corner schiet Sam vervolgens over. Dan volgt nog een doelpoging van VVO, kundig gestopt door Pim. Het eindsignaal klinkt….. wat een wedstrijd! Geen doelpunten maar 60 minuten topvermaak. 22 kanjers die er samen met de wisselspelers een heerlijk schouwspel van hebben gemaakt.  Job, Yunior, Arman, wat een mannetjesputters… David, wat was je weer gretig en wat heb je weer hard gewerkt!

Bedankt jongens voor weer een uur genieten, nog 1 oefenwedstrijd dit jaar en een leuke activiteit en dan lekker genieten van de feestdagen en de vakantie….

Come on boys!

Geen reactie's

Geef een reactie