AWV E4-Arnhemse Boys E9 12 september

Actie foto Joris AWV uit

We speelden tegen AWV E4 de eerste competitiewedstrijd, een klasse hoger dan afgelopen jaar voor de spelers van de E11 van afgelopen seizoen.

We speelden in onze “ gewonnen” tenues van de VI en zoals de foto’s van Johan laten zien zag het er super mooi uit. Met enkele nieuwe jongens in ons team moesten de jongens even wennen maar de eerste helft ging behoorlijk gelijk op. Thymen keepte voortreffelijk en voorkwam met mooie reddingen een keer of 4 een tegen goal, fantastisch.

Aanvallend kwam Senna een keer goed door, hij had door kunnen lopen en met zijn harde schot op goal kunnen schieten maar koos voor een pass op Bas waarna de aanval stopte. Bas schoot een keer naast en halverwege de 1ste helft leek Jarno te kunnen scoren na een goede aanval maar de keeper redde.

De verdedigers ruimde veel op. Lars schoot bij een gevaarlijk moment de bal over de zijlijn, Ronin en Senna wonnen veel duels, knap gedaan. Soms was het zoeken naar de juiste veldbezetting en de juiste voortzetting. Een schone taak voor ons als trainers.

Joshua was lastig voor de verdedigers van de tegenstander en won een paar duels. Joris ondersteunde daar waar mogelijk de aanvallers en kon een paar goede passes versturen maar moest net als Koen ook veel verdedigend werk opknappen. Dat gold soms ook voor de aanvallers. Jarno voorkwam oor goed mee te verdedigingen een gevaarlijke aanval.

De rust stand was 0-0. Na rust keepte Johua en haalde Ronin een bal van de doellijn. Helaas wist AWV daarna 2x te scoren. Aan de andere kant zagen we een mooie aanval via Thymen die met een mooi hakje (op z’n Braziliaans) zijn tegenstander passeerde, over rechts snel naar voren rende, voorgaf en Senna kon inschieten, zijn inzet passeerde de keeper maar werd van de lijn gehaald. Een goal verdiende we zeker. We kregen nog een derde tegentreffer tegen waarbij een aanvaller het won van 3 verdedigers van ons. Soms moeten we net als verleden seizoen zien om wat meer pit in onze duels te leggen, maak het de tegenstander maar moeilijk. Alle spelers hebben we wel veel zien knokken voor een zo goed mogelijk resultaat. Joshua voorkwam nog een tegentreffer. Joris zagen we nog met een mooie solo langs 2 a 3 tegenstanders gaan maar hij kon niet meer tot een doelpoging komen, wel mooie actie, voor rust zagen we dat ook al van hem.