Beker winst JO19-1 tegen SKV JO19-2

Vandaag mocht de laatste bekerwedstrijd in de poel gespeeld worden, we mochten opnieuw thuis aantreden tegen een club uit Wageningen, ditmaal tegen SKV Wageningen JO19-2. Door de eerdere resultaten in deze poel gold eigenlijk voor beide teams dat er niets meer te behalen viel, anders dan de eer. RKSV Driel had immers een grote voorsprong behaald na overwinningen op zowel De Boys als op SKV Wageningen.

In het begin van de wedstrijd leek het erop, dat “de eer” meer betekende voor De Boys dan voor SKV. Arnhemse Boys zocht flink de aanval en had, opnieuw, een veldoverwicht. De grootste kans van de eerste helft werd echter door de keeper van SKV via de lat tot corner getikt. De ruststand werd hierdoor bereikt met een 0-0 tussenstand.

Ook in de 2e helft zochten De Boys veelvuldig de aanval en ontstonden er weer kansjes en kansen. Uiteindelijk werd de ban gebroken en viel de 1-0. Er leek een last van de schouders van De Boys af te vallen en er werd met nog meer overtuiging de aanval gezocht en vroeg druk gezet op onze tegenstander. Een afstandsschot bepaalde de eindstand op 2-0, zodat we hebben gedaan wat we moesten doen.

RKSV Driel had voorafgaand aan deze wedstrijd een doelsaldo van +3, maar alleen bij een nederlaag van Driel zouden we ze kunnen passeren. Als zij met 1-0 zouden verliezen, dan zouden we in punten en in doelsaldo gelijk komen, het onderling resultaat zou dan bepalend zijn. We moesten dus hopen op een grote(re) nederlaag voor Driel.

De eindstand van de wedstrijd tussen ONA’53 JO19-1 en RKSV Driel JO19-1 verscheen maar niet in de app. We hebben begrepen dat deze wedstrijd is gestaakt, dus het is nog even afwachten wat hiervan de consequentie zal gaan zijn voor RKSV Driel. We zijn dus nog niet uitgeschakeld in het bekertoernooi, maar we zijn ook nog niet door.