Bekertoernooi: eerste missie volbracht

Bekertoernooi: eerste missie volbracht

Warming up voor de wedstrijd tegen Eldenia
Zaterdag 7 september. De nacht gaat langzaam over in de vroege ochtend. De wekker is vandaag de lokale haan ruim voor. Tuuuuuuutuuuuuutuuuuu klinkt vandaag eerder dan kukeleku.

Elden. Voormalig fruittelersdorp, in vroeger jaren achtereenvolgens behorend tot Huissen en Elst en in 1966 overgegaan in een Arnhems stadsdeel. Vandaag plaats van handeling voor de 3e en laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi.

Eldenia D2 – Arnhemse boys D1 prijkt op het affiche. Op papier lijken alle eerdere uitslagen op een gunstige uitkomst voor vandaag te wijzen. Zo was Eldenia bijvoorbeeld niet in staat gebleken weerstand te bieden aan Bataven, waar “wij” dan weer geen enkele moeite mee hadden gehad. Dus dan moet het tegen Eldenia…………. Vul het zelf maar in. Een logische gedachtengang, maar zou deze ook vandaag op het veld vertaald kunnen worden in een klinkend resultaat?

8:35 uur. De jonge scheidsrechter blaast voor de eerste keer vanochtend op zijn fluit, de wedstrijdbal maakt zijn eerste omwenteling van de dag. Een omwenteling waar coach Stanley geen getuige van is. Is de spanning hem teveel geworden? is dat de reden voor zijn toiletbezoek? Niets voor hem om te laat te zijn. Toch? Eldenia oogt fel. De beuk gaat er direct al in en de thuisploeg trekt het initiatief naar zich toe. Het spel is verzorgd. Arnhemse Boys lijkt wat overdonderd. Slaagt er niet in controle te krijgen en het spel is onvoldoende verzorgd. Veel balverlies ook. Vanaf de 5e minuut volgen dan de eerste wapenfeiten van Schuytgraafse zijde. Marouanne en Daan zorgen voor de eerste speldenprikken, voor gevaar zorgen ze nog niet. Wel verplaatst het spel zich meer en meer naar één helft. De helft van Eldenia. Zonder goed te spelen slaagt Boys er toch in controle te krijgen. Sam speelt Marouane mooi vrij, deze zoekt met zijn schot het doel te hoog. Direct volgt uit een tegenaanval het eerste serieuze gevaar van de zwart-wit gestreepten met zwarte broek. Een snelle aanval over links eindigt in een scherpe lage voorzet waar alleen maar tegenaan gelopen hoeft te worden om te verwerken tot doelpunt. Gelukkig, niemand op het goede moment op de goede plaats. Het gevaar geweken. De wedstrijd wordt levendiger. Thijs raakt met zijn schot de paal en Daan even later de lat. Sam schiet, de keeper brengt redding. Een corner belandt onverwacht op een voet, net naast…. Opnieuw zet Sam een speler helemaal in vrije positie, het is Daan die opnieuw het metaal raakt, ditmaal de paal. Het laatste gevaar in deze eerste helft komt wederom op het conto van de Boys. Ongestoord rukt Daan op het 16 meter gebied in van Eldenia. Zijn schot landt in de handen van de goede Eldense sluitpost. Aan de thee met 0-0.

Trrrrrrrrr. Met zijn fluitsignaal luidt de goed leidende ‘man in black’ de 2e helft in. Uitgerust met zonder thee (sorry heren, sorry, haalde net thuis de theebon uit m’n zak), kan de tweestrijd weer beginnen. Er is gewisseld. Het begin is fris, gretig. Er wordt sneller en feller afgejaagd. Eldenia krijgt geen tijd op adem te komen. Een paar minuten verstrijken en dan is het Thijs die met een mooie voorzet Marouane in staat stelt met een intikker de ban te breken. 0-1. Jan, Ron, Peter, Monique, Lidy, Hans en al die andere meegereisde supporters gaan uit hun dak. Hun trouw wordt weer beloond. Hun jongens hebben weer toegeslagen. Wat een geluk om van dit ploeggie fan te mogen zijn. Het blijkt het begin van een ouderwets half uurtje powerplay. Ook In deze fase zou een half veld als decor hebben volstaan. Marouane tekent met een mooie solo en dito afronding voor 0-2. Aron heeft pech dat zijn goede actie op de paal moet eindigen. Eldenia speelt met hele kleine spelers in de verdediging. David schiet uit een moeilijke hoek knap op de goal, de keeper plukt hem uit de lucht. Espen schiet hard links naast na een indrukwekkende doorbraak. Thijs schiet over na een goede voorzet van David. Yunior is gevaarlijk in de 16. Dan is het plotseling een getergde Robin die in beeld komt. Hij heeft namelijk een geschiedenis bij Eldenia. Hij is gedreven om te laten zien dat ze altijd rekening met hem zullen moeten houden. Hij soleert in het strafschopgebied dreigt de bal kwijt te raken, maar op karakter en strijd heeft ie hem weer. Hij mag niet missen, hij kan niet missen! Hierover heeft hij gedroomd. Zo vaak al heeft hij dit beleefd in zijn verbeelding…. En het lukt…. Robin tekent voor 0-3…. Hij kust het AB logo op het shirt, AB zit in z’n hart. Een uitdagend juichen naar de Eldenia bank. Als toegift een dubbele flickflack, hoe knap! Net als Luca is hij vandaag één van de stermakers van dit team.

Het is nog niet klaar. De honger nog niet gestild. Het wordt 0-4 van de voet van David en het slotakkoord, nadat Aron nog even het enige gevaar van Eldenia in deze 2e helft onschadelijk heeft gemaakt, komt vandaag van Marouane die met zijn schot keihard de rechter bovenhoek weet te vinden. En zo staat na het laatste fluitsignaal 0-5 op het scorebord en mogen we spreken van een geweldige serie in de eerste ronde van het bekertoernooi. Er staat nu een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Er staat een team met vertrouwen en veel kwaliteit. Er staat ons als toeschouwer nog veel moois te wachten….

Bedankt jongens!

Mo, ook jij weer bedankt jongen, geweldig gevlagd, foutloos gewoon! Hans heeft er een geduchte concurrent bij…. Lekker dat er ook op dat gebied veel kwaliteit aanwezig is…

Geen reactie's

Geef een reactie