Bekerwedstrijd Arnhemse Boys F1 – VDZ F1 op maandag 21 oktober 2013

Arnhemse Boys F1 Bekerwedstrijd

Op deze maandagavond spelen we de eerste knock-out wedstrijd in de bekercompetitie tegen VDZ F1. In welke ronde we zitten is ons onduidelijk, maar we vermoeden dat dit nog niet de finale is. De drie poule wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. VDZ F1 zit ook bij ons in de competitie maar we hebben nog niet tegen elkaar gespeeld. Voordat we kunnen beginnen wordt het veld nog gebruikt voor een training, dus het opwarmen en inschieten doen we op een ander veld. Het valt ons op dat de spelers van VDZ nogal verschillen in lengte en dat de keeper bijna zijn hoofd stoot in het doel. Bij het inspelen bereiken zijn uittrappen de middellijn en dat zie je toch niet vaak bij een F team. Een aanstormend talent zeg maar.

Om 18:00 uur trappen we af en al snel neemt Arnhemse Boys F1 het heft in handen, met mooi combinatiespel worden een aantal kansen gecreëerd. Na 2 minuten lost Jur het eerste schot, maar deze wordt gestopt door de keeper van VDZ. Even later gaat een schot van Daan voorlangs en na 6 minuten stopt de keeper een schot van Bram. Het wachten is op het eerste doelpunt. Die valt even later aan de kant van Arnhemse Boys. Uit een van de eerste aanvallen weet VDZ de 1-0 te scoren. Achterin ziet het er niet helemaal goed uit. Vooraf hebben we als begeleiding nog gesproken over de progressie die het team maakt en dat we benieuwd zijn of het team ook goed blijft samenspelen als ze een keer achter komen te staan. We worden vanavond op onze wenken bediend. Onze jongens zijn niet onder de indruk van de achterstand en blijven goed samenspelen. Ook wordt er nog fanatieker verdedigd. Met name Brent en Nigel verzetten veel werk achterin. Brent gaat voor niets en niemand aan de kant en weet regelmatig de bal te veroveren. Onze aanvallers verdedigen goed mee bij balverlies en het wachten is op de 1-1. Die valt na een paar minuten, na goed voorbereidend werk van Brent en Jur. Brent verovert de bal en speelt Jur aan. Jur maakt een mooie actie en speelt vervolgens Daan aan en Daan schiet de 1-1 binnen. Dit is het sein voor VDZ om er een schepje bovenop te doen en het spel golft heen en weer met kansen voor beide partijen. Achterin houden nu Cas, Nigel en Bram de verdediging goed gesloten. Cas en Bram gaan voor niemand aan de kant en als het nodig is grijpt Nigel in met uitstekend getimede slidingen. Dat dat niet zonder risico is op kunstgras komt hij later onder de douche achter als er duidelijk twee brandplekken te zien zijn op zijn benen. VDZ probeert het nu meer van afstand en Terence moet een aantal keren resoluut ingrijpen en dat doet hij ook foutloos. Na een mooie actie van Daan wordt Bram aangespeeld en Bram scoort met een doelpunt à la van Aanholt tegen Heerenveen (de 3-2!), een prachtig doelpunt. 2-1 voor de Boys. VDZ zet aan en probeert de gelijkmaker te maken, maar onze jongens geven geen krimp. Weer valt het sterke verdedigen op van Brent en Nigel. Ook laat Terence zien dat de middellijn niet zover weg ligt als het soms lijkt. Zijn uittrappen bereiken ook de middellijn en soms komen ze zelfs verder. VDZ probeert veel druk te zetten maar met name Owen en Cas spelen zich makkelijk onder deze druk uit. Steeds weten ze de juiste voetballende oplossing te vinden. Uit een van de vele combinaties weet Jur de 3-1 te scoren, na een assist van Nigel. Dit is ook de ruststand.

We geven de jongens in de rust complimenten voor hun manier van voetballen. Het maakt niet uit onder hoeveel druk ze komen ze blijven positief voetballen en elkaar aanspelen. Ook de aanvallers verdedigen goed mee en spelen voorin makkelijk naar elkaar over. De tweede helft beginnen de Boys weer sterk en al snel valt de 4-1. Een mooie combinatie van Gio, Daan en Cas. Cas speelt vervolgens Bram aan en Bram bedient Jur. VDZ probeert de bal af te pakken, maar dat lukt niet. Jur is ijzersterk in balbezit en hij scoort zijn tweede doelpunt van vanavond en het staat 4-1. De finale komt steeds dichter bij.

Even later scoort Daan de 5-1 uit een moeilijke hoek na mooi samenspel tussen Gio en Bram. Vlak voor tijd scoort Owen zijn tweede doelpunt van de avond. Met een mooi schot schiet hij de bal hoog in de kruising. Terence is kansloos en de eindstand wordt 5-2.

Goed gedaan jongens. Wederom zeer goed gespeeld met veel inzet en veel samenspel.

Zaterdag aanstaande om 8:30 in en tegen Spero F1 voor de competitie.