Bekerwedstrijd ESA D4 – Arnhemse Boys D1 | 23-08-2014 | 1 – 7

Bekerwedstrijd ESA D4 – Arnhemse Boys D1 | 23-08-2014 | 1 – 7

Voor Arnhemse Boys D1 vandaag de officiële start van het seizoen. Een seizoen dat voor iedereen een nieuwe uitdaging is. Veelal nieuwe spelers ten opzichte van het D1 van vorige seizoen, maar daar bijkomend ook twee nieuwe trainers voor de groep. Dit betekent nieuwe regels, andere manier van trainen en daar zal iedereen aan moeten wennen.

De voorbereiding van de D1 begon op 12 augustus met een training. De eerste wedstrijd stond 16 augustus al op het programma. Een oefenwedstrijd tegen 1e klasser AVW’66 D1 die met 1-0 verloren ging. Deze wedstrijd diende als basis voor de rest van het seizoen. Het systeem van spelen werd duidelijk gemaakt maar vooral een begin gemaakt met de manier waarop we willen gaan spelen. De 2e oefenwedstrijd was wederom tegen een 1e klasser, RKHVV D1, en hier verloren we met ruimere cijfers: 5-1.

Vandaag onze 3e wedstrijd in de voorbereiding, een officiële bekerwedstrijd tegen ESA D4. Overigens zien wij deze bekerwedstrijden ook als oefenwedstrijden. Resultaat is belangrijk maar geen drijfveer, het zal dit seizoen vooral in het teken staan van het ontwikkelen van spelers. Vandaag ontbraken Jelle en Mika in verband met het voetbalkamp en was Damain nog geblesseerd. Vanuit de O12 hadden wij de beschikking over Axel en Connor, waarvoor dank jongens en begeleiding.

Al gauw zagen we vandaag dat we veel sterker waren dan onze tegenstander. In de 2e minuut was het Thom die de 0-1 op het scorebord zette. Vanaf toen was het eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer. Belangrijk is om in dit soort wedstrijden het veld heel groot te houden, buitenspelers tegen de zijlijn en de buitenste middenvelders die ook richting de zijlijn spelen. De fout die wij maakten, om met ze alle in de 16 van de tegenstander te gaan staan, zorgde ervoor dat we moeilijk tot scoren kwamen. Dit zullen we de volgende keer echt beter moeten doen. Uiteindelijk haalden we de rust wel met een 0-4 ruststand. De tweede helft hetzelfde spelbeeld, iets beter positiespel maar hier zullen we nog veel meer aandacht aan moeten besteden. Hoogtepunt was een doelpunt van onze jongeling Abas. Pas 1e jaars, maar voetbalt prima mee. We liepen uit naar 0-6 totdat ESA eindelijk iets terug deed. Uiteindelijk maakten we zelf de laatste van de wedstrijd, waardoor we de eindstand bepaalde op 1-7.

Qua stand een prima resultaat, het positiespel zal nog veel aan moeten gebeuren en hier zullen we ook veel aandacht aan geven. Daarnaast meer concentratie tijdens bespreking, warming-up en alle zaken eromheen. Dit is wat in een D1 van je gevraagd wordt!! Aankomende dinsdag wordt er getraind door Stanley Wijngart, daar waar Ludwig en Ruben bekerverplichtingen met het 1e elftal hebben. Donderdag een oefenwedstrijd tegen de O12 en aankomende zondagmiddag het “Maxx Print Warming-up toernooi” bij Arnhemse Boys.

Groeten,

Ludwig (werk), Peter, Bram en Ruben

Geen reactie's

Geef een reactie