Bekerwinst JO17-1 uit bij s.v. Excelsior Zetten

Zetten – Het seizoen kon vandaag officieel gaan beginnen, de eerste ronde in de bekercompetitie stond op het programma. Voor Arnhemse Boys JO17-1 betekende dit een reis(je) naar Zetten om tegen Excelsior Zetten JO17-1 aan te treden. De andere wedstrijd in de poule werd in Nijmegen afgewerkt tussen Eendracht’30 en Beuningse Boys.

Onder zonnige omstandigheden werd er op het kunstgras in Zetten afgetrapt. Zetten zette (sorry, ik weet even geen ander woord) vroeg druk, maar echte voor echte kansen wisten zij niet te zorgen. Zelf kwamen we een aantal keren onder de druk vandaan en wisten dan de middellijn over te steken. Dit zorgde voor een 0-1 voorsprong. Hierna leken we iets gemakkelijker te voetballen, hoewel we wel moesten waken voor de uitbraken van Excelsior. Na een goede voorzet van de rechterzijde werd de 0-2 tegen de touwen gewerkt en dit was dan ook de ruststand.

Na de rust staken de gastheren meer energie in de wedstrijd, ondanks de warmte. Ook nu werd het niet echt gevaarlijk met wat schoten uit de tweede lijn. De scheidsrechter gaf een penalty en een gele kaart halverwege de tweede helft. Gelukkig stond Sven op zijn post, hij stopte de penalty waardoor de tussenstand op 0-2 bleef steken. Uit een uitbraak aan de andere kant wisten we de 0-3 en daarmee de definitieve beslissing binnen te werken. Dit was dan ook de eindstand.

Gefeliciteerd met dit mooie resultaat en op naar een weekje trainen in voorbereiding op de volgende wedstrijd.

De andere wedstrijd is in 1-6 in het voordeel van Beuningse Boys geeindigd waardoor wij op dit moment tweede in de poule staan. Volgende week krijgen we Eendracht’30 op bezoek op ons Sportpark.