Bennekom uit, altijd lastig! ( maar vandaag gelukkig niet….)

Bennekom uit, altijd lastig! ( maar vandaag gelukkig niet….)

v.v. Bennekom
Vroeg, heel vroeg. De nacht kruipt langzaam over in de morgen. We schrijven zaterdag 23 november. Plots de wekker. Verrèk. Da’s waar. Mooie dromen maken plaats voor harde feiten. Vandaag is matchday! Bennekom D2 zal vandaag onze uitdager zijn….. En ja, dat moest heel vroeg gebeuren. Om 8:30 worden wij tegenover de 11 van de Gelderse Vallei verwacht. Vertrek om 7:30. Als echte kerels springen overal in de Schuytgraaf en elders Arnhemse Boys uit hun mandjes. Wassen, vlug een ontbijtje, bijtspijkers schrobben en op… naar de club!

Bennekom. Woonkern in de gemeente Ede, met bijna 15.000 inwoners. Gelegen op de scheidslijn van de zuidwestelijke Veluwe en de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Wageningen in het zuiden en Ede in het noorden, slaagt de voormalige gemeente er in een eigen identiteit te behouden. Ten westen van Bennekom vindt men het Binnenveld, in vroeger tijden een uitgestrekt moerasgebied, ten oosten de Bennekomse heide en het Bennekomse bos. Het is leuk in Bennekom. In ieder geval leuk genoeg voor o.a., geheel in willekeurige doch alfabetische volgorde, Reinier van den Berg, Hans Dorrestijn, Harry Otten, (wijlen) boer Koekoek, Bert de Vries, (wijlen) Willy Walden en Kees van Wonderen, om er te gaan wonen. In september 1954 wordt voetbalvereniging Bennekom opgericht. Eerder moesten de lokale jongens die in teamverband achter een bal aan wilden rennen uitwijken naar Wageningen of Ede. De club heeft zich decennia lang doorontwikkeld tot een begrip binnen het landelijke amateurvoetbal. Nog altijd acteert men in de hoofdklasse, sinds de invoering van de Topklasse het op één na hoogste niveau in Nederland. En dat allemaal in een rood-wit gestreept hemd met witte korte broek en rood opgetrokken kousen.

Bennekom D2 - ArnhemseBoys D1 0-6 (4)

Voor de plaatselijke D2 moeten die hempjes vandaag wijken voor een lichtblauw-wit gestreepte variant. Arnhemse Boys D1 komt op bezoek namelijk en laat die trotse koploper nu ook net in rood-wit gestreept acteren….. Dat zij dat doen met zwarte broek maakt voor de arbitrage niet voldoende verschil. Een arbitrage overigens, die het uitstekend zal doen de komende 60 minuten. Niet onbelangrijk daarbij fenomaal met vlag langs Arnhemse zijde geassisteerd door schrijver dezes. Oef… Da’s een lastig zinnetje.. Laat ik het dan zo formuleren: ik moest vlaggen. En dat allemaal onder toeziend oog van o.a Jannemannen Spijker en Velthuyzen, papa Aron en Daan, Peet, Miran en Lies en Guus.

Vandaag moet Sam helaas verstek laten gaan ivm een voetblessure. Job is alwéér zijn uitstekende stand-in. Het moet gezegd; respect voor Bennekom! De ploeg werkt zich een slag in de rondte en voetbalt goed. Dat gebeurt met veelal eerstejaars D’tjes en vandaag zelfs met een aantal eerstejaars E’tjes. Het valt voor ons in het begin niet mee ruimtes te vinden om ons spel te spelen. Na verloop van tijd wint conditie en kracht het echter meer en meer van het aanstekelijke enthousiasme en de jeugdigheid van onze collega’s van De Eikelhof. We laten ons meetrekken in de goede kwaliteit van de geboden tegenstand en zetten daar ook uitstekend voetbal tegenover. Thijs is vandaag degene die de brilstand van het bord poetst. Met links trapt hij diagonaal de bal rechts buiten het bereik van de keeper in de touwen. 0-1. De heerlijke pass eraan vooraf komt van de voet van David. Even later zijn de rollen omgedraaid. Uit een prachtige assist van Thijs rondt David fraai af. 0-2. Dat is ook de ruststand. In de 2e helft is Job van de partij. Hij bekroont zijn goede spel met een prachtige goal. Hij jaagt een voorzet van Marounne als carbid in het netje. 0-3. Het kan niet anders of de oren van de verslagen goalie suizen nóg. Even later valt aan de andere kant de beslissing. Aan de andere kant? Ja, aan de andere kant ja. Daar is het Pim die binnen 10 seconden met sublieme reddingen een aansluitingstreffer van Bennekom voorkomt! Ik hoor bewonderend gemompel achter me van Bennekomse ouders. Wat een redding! Aan de overkant treft Maruoane wel het doel, 0-4 uit een voorzet van Thijs. Luca heeft het kunstje goed afgekeken en bewijst zijn klasse met de 0-5 kort daarna. Het slotakkoord vandaag is voor zijn collega back op rechts, Robin. Met een vlammend schot van grote afstand verschalkt hij vandaag voor de laatste keer de prima keeper van Bennekom. 0-6. En hij trakteert het verbaasde publiek op een heerlijk toetje… Een dubbele flickflack achterover, wat een artiest! Een geweldige teamprestatie tegen een sterk en sportief Bennekom. En zo verhuizen weer 3 punten, vandaag van 0318 naar 026. Alle niet genoemde spelers hebben het eindresultaat mede mogelijk gemaakt. Van een almaar groeiende Justin, tot een mannetjesputter als Arman.. Van spelers met een geweldig spelinzicht als Daan en Aron, tot harde werkers als Yunior en Ryan…..

Strong together!

Op naar de laatste wedtrijd voor de winterstop, volgende week thuis tegen OVC’85 D1.

Geen reactie's

Geef een reactie