Berichtgeving van de Gemeente Arnhem over gebruik van het kunstgras

Berichtgeving van de Gemeente Arnhem over gebruik van het kunstgras

Het bestuur van Arnhemse Boys Schuytgraaf heeft zich afgelopen dagen gewend tot de Gemeente Arnhem om onder andere te vragen wat de Gemeente gaat ondernemen qua voorlichting richting sportverenigingen en haar leden.

07-10-2016 21:03

Goedenavond meneer Van der Kraan,

Laat ik mij allereerst even voorstellen. Ik ben Jan Willem Vaartjes en bestuurslid bij Arnhemse Boys Schuytgraaf en verantwoordelijk voor PR & Communicatie.

Ongetwijfeld net zoals u, volg ik de laatste dagen met meer dan gemiddelde interesse de gebeurtenissen rondom de vermeende rubberen korrels die verwerkt zijn in het kunstgras. Arnhemse Boys Schuytgraaf huurt twee kunstgrasvelden van de Gemeente Arnhem waar de bewuste korrels mogelijk in zijn verwerkt. Inmiddels hebben zich  -logischer wijs- diverse ouders bij mij en mijn collega bestuursleden gemeld met tal van vragen hierover. Op onze website hebben wij een persbericht geplaatst, dat is gepubliceerd door de KNVB. Alle betrokken partijen (KNVB, RIVM, VSG en kunstgrasfabrikanten) gaan maandag met elkaar in gesprek over de ernst van de situatie en hoe nu verder. Vooralsnog volgen wij het advies van de KNVB om de wedstrijden te continueren op onze kunstgrasvelden.

Mijn concrete vraag aan u is wat wij als vereniging van de Gemeente Arnhem kunnen verwachten met betrekking tot  communicatie en voorlichting. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een FAQ-pagina op uw website, de mogelijkheid om vanuit onze Gemeente op korte termijn  een bijeenkomst te organiseren voor bezorgde ouders en leden, advisering over gezond en veilig sporten op de kunstgrasvelden e.d..

Uiteraard wil ik vanuit mijn verantwoordelijkheid als bestuurslid actief met u en uw collega’s meedenken. Overigens niet alleen voor mijn eigen vereniging, maar ook voor alle andere sportverenigingen de gebruikmaken van één of meerdere kunstgrasvelden. Ik kan mij overigens goed voorstellen, dat andere verenigingen zich inmiddels ook bij u hebben gemeld.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Indien u wens kunt u mij ook telefonisch benaderen.
Met vriendelijke groet,

Jan Willem Vaartjes
Bestuurslid Arnhemse Boys Schuytgraaf

‘Iedereen zei dat het niet kon tot dat er iemand kwam die dat niet wist’

 

Goedemorgen heer Vaartjes,

Het standpunt van de gemeente is sinds vorige week donderdag te zien op de website van het sportbedrijf: www.sportbedrijf.nl 

Arnhem heeft een aantal autobanden-rubbergranulaat-velden. Volgens het RIVM en het ministerie zijn er geen gezondheidsrisico’s bij het gebruik van dit soort velden. Vanzelfsprekend volgen wij de discussie en eventuele onderzoeken van specialisten nauwlettend, zodat we indien nodig snel op veranderende inzichten of richtlijnen kunnen inspelen.

Intussen heeft minister Schippers, mede op aandringen van de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten), het RIVM opdracht gegeven om aanvullend onderzoek te doen waarvan de resultaten vóór eind dit jaar bekend moeten zijn.

vriendelijke groet,

Carlo van der Kraan
hoofd afd Buitensport
Sportbedrijf Arnhem.

 

10-10-2016 10:29

Goedemorgen heer Van der Kraan,

Dank voor uw snelle reactie. Ik had het standpunt van de Gemeente inderdaad al gelezen op de site van het sportbedrijf. Het ging mij meer om een vorm van pro-actieve communicatie vanuit de Gemeente -als eigenaar van de velden- richting bezorgde leden en ouders die met vragen zitten. Ik begrijp dat  -vooralsnog- de Gemeente het enkel bij een standpunt laat op de website van het sportbedrijf.

We zullen de site van het sportbedrijf in de gaten houden. Mogelijk wordt er op korte termijn op initiatief vanuit de Gemeente samen met de Arnhemse Voetbal Federatie  een bijeenkomst gepland voor vertegenwoordigers van sportverenigingen die gebruikmaken van de bewuste kunstgrasvelden. Persoonlijk zou ik zoiets toejuichen al was het alleen maar om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn.

Rest mij u nog een mooie werkdag toe te wensen!
Met vriendelijke groet,

Jan Willem Vaartjes
Bestuurslid Arnhemse Boys Schuytgraaf

‘Iedereen zei dat het niet kon tot dat er iemand kwam die dat niet wist’

 

Beste heer Vaartjes,

Er is op dit moment (nog) geen bijeenkomst gepland, vooral ook omdat er, behalve het huidige standpunt van de gemeente, nog niet veel concreet nieuws te melden is. Wel zijn er nog dagelijks “ontwikkelingen” en uitspraken van diverse instituten (VSG, KNVB, RIVM); die zullen we in ieder geval scherp in de gaten houden. En natuurlijk sluit ik niet uit dat er alsnog een bijeenkomst komt, als die behoefte blijkt uit onze communicatie met de verenigingen.

Verder wordt dit onderwerp ook vanavond in de gemeenteraad besproken. Misschien geeft dat nog aanleiding tot een andere koers.

vriendelijke groet,
Carlo van der Kraan
Sportbedrijf Arnhem.

Geen reactie's

Geef een reactie