Beste wedstrijd van de F2 tot nu toe!

Beste wedstrijd van de F2 tot nu toe!

F2

Gisteren stond de wedstrijd tegen OSC uit Nijmegen op het programma! Het is dus de Betuwse kraker tussen de twee teams uit de nieuwbouwwijken Schuytgraaf-Arnhem en Oosterhout-Nijmegen. Vanwege de verwachte derby-stemming waren er twee wijkagenten aanwezig, die achteraf niet nodig waren! De toeschouwers hadden namelijk alleen oog voor de wedstrijd en niet voor elkaar. Wat een wedstrijd van de F2 en hun leeftijdgenoten uit Oosterhout. Dit was voetbal om je vingers bij af te likken!

De tegenstander OSC had de afgelopen negen wedstrijden nog niet verloren en minimaal met drie doelpunten verschil van hun tegenstanders gewonnen. Bij aanvang van de wedstrijd was het dan ook al heel druk op sportpark Schuytgraaf, want OSC kon tegen onze F2 kampioen worden. Vlaggen, toeters en veel mensen uit Nijmegen waren aanwezig. De F2 was echter niet onder indruk en begon aan hun warming-up op het veld. Omdat Mick een weekendje weg was met familie hadden wij Jelle geleend van de F3. Mooi dat Jelle met ons mee wilde doen! Hij had dus ook al een wedstrijd in de benen. Net als onze spelers Jaro en Sem die met de F6 hadden meegedaan en gewonnen.

De scheidsrechter floot om 10.30 uur af en de wedstrijd kon beginnen voor de F2. De bal werd door de jongens geduldig rond getikt. Achterin de veldheren Dani en Dean die de keeper Simar betrokken om de aanval op te zetten via Jaro die meters maakte naar voren. In de aanval stonden Sem en Koen op scherp. Wat ging de bal mooi rond, terwijl de tegenstander weinig aan de bal kwam. Wie was hier de koploper? Het eerste schot op goal was echter van OSC maar Simar redde bekwaam. Na 10 minuten gooide coach Erwin Casper en Landon voorin en toen ging het tot de rust helemaal los op de helft van OSC, die niet meer in de buurt van Simar kwamen. Door geweldige rushes naar voren van Jaro en Jelle werden Landon en Casper in de spits bedient.

Na een mooie pass van Jaro op Casper kwam hij vrij voor de keeper die ternauwernood de bal op de bovenkant van de lat tikte. Corner! Dit was het doel met de supporters van OSC, die hun billen dichtknepen. Casper nam de hoekschop en Jaro tikte koel binnen: 1-0 voor de Boys. De leiders van OSC schreeuwden hun jongens naar voren, maar Jaro sneed weer door het middenveld en zette Casper vrij voor de doelman: 2-0. Wat gebeurt hier? Zelfs de supporters van OSC klapten voor de F2. Nog niet bekomen van de schrik van deze achterstand was het al weer raak. Weer Jaro die door de verdediging liep en koel afdrukte: 3-0. Nu werd het stil bij OSC en zelfs de ouders van de Boys konden dit niet geloven. Wat zijn de jongens de laatste tijd gegroeid in vechten voor de bal, passeren, passen en scoren en dit tegen de bijna-kampioen. Vlak voor rust liet OSC toch hun klasse zien door een aanval netjes af te ronden. Ruststand 3-1 voor de Boys. Dit was de beste helft tot nu toe! Je ziet de jongens glunderen in de rust. Zelfs hun oude coach Dobias, die aanwezig was kon dit niet geloven! Wat brengt de tweede helft, terwijl Jaro, Sem en Jelle al een wedstrijd in de benen hebben?

Het werd een knotsgekke tweede helft die alle kanten opging. Paal, lat, reddingen aan allebei de kanten. De winnaar van vandaag was duidelijk het publiek! Door slecht verdedigen van onze kant werd vlak na rust gescoord door OSC: 3-2. Maar de F2 liet zich niet uit het veld slaan door deze tweedejaars F, ze zochten weer de aanval. Sem op links door, schot op de paal, terug naar Casper die met links tegen de keeper van OSC opschiet. De bal stuitert terug in het veld, wordt door OSC naar voren geramd en komt terecht bij hun spits die bal tergend langzaam via Simar en de paal in het doel schiet. In plaats van de verdiende 4-2 toch de 3-3. Nu komt OSC in hun kampioen-stemming!

Er zijn kansen over en weer, maar OSC heeft toch het geluk van de kampioen: 3-4 na een counter. Hoe lang is nog te spelen, scheidsrechter? Nog een paar minuten! Die laatste minuten lijken voor beide teams wel uren te duren, want het spel golft op en neer met kansen voor beide teams, zoals een bal via de lat in de handen van de keeper of een hoekschop gestopt op de doellijn. De supporters van OSC willen dat de scheidsrechter affluit, de ouders van de F2 schreeuwen hun jongens naar voren, want ze hebben een gelijkspel verdient. Maar helaas fluit de scheidsrechter voor het einde: 3-4 voor OSC die kampioen is geworden.

Gefeliciteerd OSC!!! En ook een groot compliment voor de F2: de beste wedstrijd tot nu toe. Iedereen was teleurgesteld door het verlies maar ook al weer trots op het veldspel. Dit werd benadrukt in de strafschoppenserie. Terwijl OSC alle ballen hoog overschot, nam de F2 de strafschoppen geconcentreerd en ging bijna elke bal in de hoek van het doel!

Check voor de foto’s ook Facebook Arnhemse Boys F2! De link is te vinden op onze teampagina op deze site. Volg het groene logo van Facebook.

Geen reactie's

Geef een reactie