Bikkelen, bikkelen en nog eens bikkelen!

Vandaag de uitwedstrijd tegen OSC uit Nijmegen. Voor de winterstop nog de beste wedstrijd van onze F2 tegen destijds de F2 van OSC, die toen kampioen werden. We zijn benieuwd hoe hun F4 tegen onze F2 voetbalt.

Het was een vroege wedstrijd met het begin om 8.30 uur. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark Nieuw Balveren. Een mooi complex met voldoende kleedkamers en (kunstgras)velden.

De jongens hadden er zin in na een goede warming up en OSC werd meteen vastgezet op hun helft. Het was alleen gedurende de hele wedstrijd heel druk voor het doel van tegenstander. De trainers langs de lijn gaven dan ook vooral aanwijzingen om ruimte te maken en samen te spelen. Vooral niet teveel dribbelen met de bal, want je loopt je vast in een kluwen van benen! Daarbij stond er een straffe wind over het veld. Dus bikkelen en bikkelen voor onze jongens. Ze vochten voor elke bal, maar het beleef onrustig in het veld. In de eerste helft was er niet veel te genieten, totdat Mick een mooie bal achter de verdediging neerlegde en Giacomo in stelling bracht, die koel afdrukte: 0-1. De druk werd opgevoerd, maar de tegenstander kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar dan bleken Dani en Dean achterin betrouwbaar. Ook Simar hield zijn doel schoon met de drie ballen die hij op doel kreeg. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft bleef het lang 0-1 zonder dat de F2 zelf veel in de problemen kwam. Wel bleek hun keeper moeite te hebben met uittrappen en dat had de F2 opeens door toen Jaro na een zwakke uittrap van de keeper simpel 0-2 kon aantekenen. En nu ging het snel. Na een paar mooie acties van Mick kreeg Jaro twee keer de bal aangespeeld en zo was het binnen een paar minuten van 0-1 naar 0-4.

Zo de buit is binnen en nog even bikkelen voor meer doelpunten en die kwamen er. Na weer goed vastzetten rond de keeper kreeg Giacomo de bal, die hij mooi binnenschoot 0-5. Tot slot ging er na goed doorzetten op het middenveld van Casper de bal via Mick die Koen instelling bracht en voor het slotakkoord zorgde: 0-6.

Een rommelige wedstrijd afronden met een 0-6 winst is een prima resultaat. Hierdoor blijft de F2 meedoen voor de bovenste plaatsen in de poule. Volgende week een thuiswedstrijd tegen het sterke Juliana’31. Dan is weer dezelfde instelling nodig. Come on F2! Tot volgende week.