Bouwen aan de Boys, and girls!

Bouwen aan de Boys, and girls!

Nieuw leven
Arnhemse Boys, inmiddels met de toevoeging Schuytgraaf achter haar naam, is een echte Arnhemse voetbalclub met een roemrucht verleden. Van alle clubs in de Gelderse hoofdstad acteerde de Boys lange tijd op het hoogste nivo. Net zoals zoveel voetbalclubs in Arnhem liep het ledenaantal echter sterk terug. De club telde nog maar 60-70 leden en kon alleen overleven door in een andere omgeving een hele nieuwe start te maken.
Het voortbestaan werd ernstig bedreigd. De redding kwam toen ‘de Boy’s zo’n zeven jaar geleden de ‘oversteek’ maakte van sportpark ’t Cranevelt naar Arnhems jongste nieuwbouwwijk de Schuytgraaf.

Noodzakelijk veranderingen
Dat werd dus de Schuytgraaf in een Betuws stukje ‘Ernem’. Van een Klarendalse volksclub die in 2019 haar eeuwfeest viert, naar een vereniging die in een hele andere omgeving op zoek is naar een nieuwe identiteit. Eentje waarin ‘oud en nieuw’ met respect voor elkaar verenigd worden. Waarin authentieke boys én nieuwe aanwas zich thuis en welkom voelen.
De laatste tijd is er veel veranderd binnen onze vereniging. Niet altijd zonder slag of stoot. Onlangs is een vrijwel geheel nieuw clubbestuur aangetreden. Een grote groep gedreven mensen wil de club verder vooruit brengen. Er is zoveel potentieel voor Arnhemse Boys in Schuytgraaf, dat zij een opgewaardeerde visie en missie gewenst is. Onze vereniging moet zich als het ware opnieuw ontdekken.

Samen bouwen aan een mooie toekomst
In een breed comité is een groep betrokken vrijwilligers gestart met beleidsworkshops. Sessies, waarin met elkaar wordt gebrainstormd over wie we zijn, waar we staan, waar we naartoe willen en hoe we dat zouden kunnen doen. Hierbij aanwezig zijn bestuursleden, trainers (zowel van de jeugd als van het 1e elftal), leiders en leden van de technische jeugdcommissie. Doel is om tot aanbevelingen voor beleid te komen, welke aan het hoofdbestuur van onze club worden gepresenteerd. Medio januari jl. vond een eerste sessie plaats op lokatie binnen een woonzorggroep in Enschede. Zondag 13 maart jl. had de vervolgsessie plaats binnen het voormalige regio-hoofdkantoor van ABN-Amro in Arnhem-Zuid. Tijdens deze bijeenkomsten is gesproken over te ontwikkelen beleid, in de ruimste zin van het woord. Over onze verenigingscultuur bijvoorbeeld, de sociale betekenis van onze vereniging binnen de wijk, maar ook over de visie op het spelletje, op het voetbal zelf. Arnhemse Boys Schuytgraaf bestaat voor ca. 75% uit jeugdleden. Het aandeel van jeugdvrijwilligers binnen het overleg is dan ook groot. Echter, met de betrokkenheid van de staf van ons 1e elftal in de brainstormsessies, worden belangrijke bruggen geslagen naar onze seniorentak. Hoe mooi zou het niet zijn om over een afzienbare tijd ons vlaggenschip met veelal zelf opgeleide spelers te zien strijden!

Het ontwikkelen van beleid is een dynamisch proces. De tijd staat niet stil, er zullen altijd ontwikkelingen zijn die aanpassingen nodig maken. Het is echter niet verkeerd om een kapstok te hebben om onze jassen aan op te hangen, een kompas om op te varen. Dat is waar we nu in investeren en waar we hopelijk nog vele jaren de vruchten van kunnen plukken.
Namens het Bestuur
Arnhemse.Boys.beleidsoverleg

Geen reactie's

Geef een reactie