Boys D1 herpakt zich tegen DFS

Boys D1 herpakt zich tegen DFS

Stanley met zijn peptalk

Zaterdag 9 november. Vandaag treffen onze jongens de D1 van DFS.

Naam: Door Fusie Sterk

Leeftijd: 12 jaar en anderhalve maand

Ouders: v.v. Opheusden en a.s.v. Sparta’57

Woonplaats: Opheusden

Opheusden? Ja, Opheusden. Dorp in de gemeente Neder-Betuwe met ruim 6.000 inwoners. In 2001 slaan de 2 plaatselijke voetbalverenigingen de handen ineen en fuseren tot DFS. Wit shirt en blauwe broek, dat wordt de werkkleding voortaan… Wat gebeurt er verder in Opheusden? Er worden veel bomen gekweekt in de omgeving. Verder staat het dorp bekend als streng kerkelijk en er wonen relatief veel mensen met een Molukse achtergrond.

Er waait een lichte bries over sportcomplex de Schuytgraaf, maar da’s geen nieuws. Het is prima voetbalweer, het zonnetje doet haar best zich te laten gelden. Precies een week geleden was Driel onze kwelgeest, de eerste tegenstander die ons geen 3 punten afstond. Sterker, er was zelfs geen enkel punt aan dit duel overgehouden. Ook DFS is een tegenstander van formaat. Men draait bovenin mee en was eerder in dit seizoen wél de bovenliggende partij tegen onze Westerburen. Kortom, een serieuze uitdaging voor ons de komende 60 minuten. Maar met welke jongens moest vandaag deze klus worden geklaard? De ziekenboeg is namelijk behoorlijk gevuld. Ryan is nog niet hersteld van zijn overbelaste knie, Luca is geveld door buikgriep, Arman kampt met rugklachten…. Tristan en Job tonen zich waardige reservisten. Al na 4 minuten moet de laatste vol aan de bak, het gaat echt niet met Arman die met een van pijn vertrokken gezicht de dugout opzoekt. Een paar minuten eerder heeft Daan het eerste gevaar gesticht door een hard schot net over na een solo van 40 meter. Horst Brugman, opa van Job, vormt samen met de Nederbetuwse vlaggenist en met scheidstrechter EJ vandaag het arbitrale trio. Foutloos. DFS is geen kattepis. Onze defensie moet vol aan de bak. Yunior kan een aanval van Wit-Blauw tenauwernood onschadelijk maken. Een reeks aan corners volgt, maar zonder verdere schade aan te richten gelukkig. Tristan mag nu aantreden. Hij vervangt Sam die met een hakblessure afhaakt. Tristan doet het uitstekend! Zo ook Pim, die na een uitbraak van DFS de bal met een prachtige zweefduik rechts naast zijn goal tikt. Na 16 minuten is het Daan die de ban breekt. Hij kapt zich schitterend vrij en vuurt op de keeper. Die zit er nog wel aan, maar niet voldoende. De bal belandt achter hem in het net. Dit smaakt Daan naar meer…. BAMMMM! Nog geen 3 keer met de ogen knipperen na de aftrap en de 2-0 staat op het bord. Alweer een fijne knal van onze heer Rasmussens…. Leuk ook voor pa, die altijd trouw komt kijken. Ook hij ziet vandaag een ijzersterke Daan die de laatse weken nadrukkelijk zijn klasse toont. Scoren, maar ook laten scoren, strooien met fantastische steekpassjes en het team op sleeptouw nemen….

DFS geeft niet op. Geen moment maakt men een geslagen indruk. Na 26 minuten is het zelfs raak! De teller rechts moet ook aan het werk: 2-1. Ongestoord kan men diep ons strafschopgebied binnendringen en cooltjes afronden… De zon verstopt zich even achter de wolken, brrr.. frisjes. Het scheelt een jas. De eerste handschoentjes worden alweer gespot, kom op boys… ’s winters is het koud! Robin werkt zich een slag in de rondte. Hij blaast duidelijk stoom af. En Emile op de fluit, het is rust.

Het begin van de tweede 30 minuten is slapjes. Na een prachtige kapactie is er het schot naast van Maruoane. DFS plaatst direct een tegenaanval en rukt ver op in onze 16 meter. Hé, is dat geen penalty? Eerlijk gezegd heeft het er wel enige schijn van, daar mogen we niet mopperen. Het is niet het enige wapenfeit van de wit-blauwen in de tweede helft. Vanuit een vrije trap van zeker 40 meter treft men de dwarsligger boven Pim’s hoofd. Aan de overkant heeft Justin geen geluk als na een mooie actie van hem de bal net van zijn voeten wordt getikt. Daan schiet nog eens op de goal, de keeper lost en revancheert zich bij de rebound van David, die hij kundig pakt. Maar hij is kansloos op de intikker van Maruoane op prachtig aangeven van Daan. Zeer welkom deze 3-1. Het geeft weer wat lucht. Even later moet Pim alles geven op een vuurpijl van DFS. Onverschrokken als een leeuw op zijn prooi, duikt hij het leder uit de rechterkruising. Niet veel later valt aan de andere kant de beslissing. Opnieuw tikt Maruoane kundig een voorzet van rechts voorbij de sluitpost. Het betekent de 4-1. Aron valt uit met een open gesprongen hechting in de knie, maar van een pleister, zelfs één van Hello Kitty, wil hij niets weten. Maruoane is nog niet klaar vandaag. Hij gebruikt sterk zijn lichaam om zich in een scoringspositie te manoeuvreren. En dat lukt. Doeltreffend afwerken ook. 5-1 alweer. Kort hierna weer een uitbraak van Maruoane. Over de keeper heen gepunterd, maar die redt fabuleus. Uit de corner kopt Job nog op de paal. In de slotminuten is het weer Maruoane die doel treft. Ook dit keer weer prachtig met een lob over de keeper. 6-1. Het slotakkoord vanmiddag is aan Aron, die zijn terugkeer in het veld, het bloeden gestelpt, bekroont met een passeeractie van de doelverdediger om vervolgens onberispelijk binnen te schuiven….. 7-1, de eindstand vandaag.

Vandaag zijn we getuige geweest van een strijdend team, een team dat zich wilde revancheren voor het gevoelige verlies van een week eerder. De uitslag doet vermoeden dat er sprake is geweest van een walk-over. Maar niets is minder waar. Oké, er wás een krachtsverschil. Maar groot? De uitslag is enigszins geflatteerd te noemen, maar het resultaat, de 3 punten, zeker niet onverdiend!

Op naar de volgende wedstrijd,

Come on boys!

Geen reactie's

Geef een reactie