Boys D1 nog altijd niet te stoppen in bekertoernooi

Boys D1 nog altijd niet te stoppen in bekertoernooi

FB_IMG_13825489581586292
Woensdagavond 23 oktober. De eerste wedstrijd in de knock out fase van het bekertoernooi staat op het programma. Van de belijning op het hoofdveld is na de slagregen van gisteravond vanaf de tribune, waar een blije teckel zijn of haar natte lap onophoudelijk en enthousiast door het gezicht van zijn of haar baasje haalt (handig zo’n likkerd, altijd een nat washandje bij de hand), weinig meer te zien. Zijn of haar; ik moet het even in het midden houden. Het beestje heeft een alles verhullend jasje aan… Op de begane grond, met de noppen in het gras, blijkt het echter nog goed te doen, het onderscheiden van het kalk op het groene gras…. Voor arbiter Janischka, die deze partij in uitstekende banen zal leiden, in elk geval geen aanleiding niet af te trappen.

dvol-D1

D.oor V.rienden O.pgericht (in 1931), L.ent. En daarvan de D1. Dat is vanavond de tegenstander. Net als Boys de sterkste gebleken in hún poule. En als zo vaak ook vanavond gestoken in rood shirt met witte baan, eronder witte broek. Net als wij ook bewoner van tussen Rijn en Waal. Tegenwoordig stadsdeel van Nijmegen, maar veelal tegen heug en meug.

Stanley spreekt zijn troepen toe. Over een klein half uurtje is het de dood of de gladiolen. Vanaf nu worden de mannen van de jongens gescheiden. Er moet vandaag een winnaar komen. Verlies is knock out is einde bekertoernooi.

Rick had al gewaarschuwd: “vandaag echt een sterke tegenstander !” Niets teveel gezegd blijkt in de eerste fase van het duel. Het eerste kwartier heeft Boys het lastig. De rakkers van 8 kilometer verderop zijn fel en komen tot aardige combinaties. Toch is het in de 8e minuut Thijs die namens het vandaag in blauw-wit gestreept vanuit een scrimmage de 1-0 op het scorebord brengt. Even later is het geluk aan Arnhemse zijde als een Lentse droom boven Pim op de lat uiteen spat. Pfff…. Dat had de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn. Gelukkig is daar Marouane die wat lucht brengt door voor 2-0 te zorgen, goed in stelling gebracht door Thijs, die op zijn beurt fantastisch de ruimte is ingestuurd door Daan, die deze wedstrijd regelmatig zijn klasse met dit soort steekballen zal etaleren. Nog even spartelt DVOL tegen, nog even mag men hopen op een magische ontsnapping. Een mooi opgezette aanval wordt heel vakkundig diagonaal buiten het bereik van onze sluitpost in de touwen gejaagd. 2-1. Zit er misschien meer in? Nee. Ondanks de serieuze dreiging van snelle vijandelijke vleugelspelers wordt binnen 13 minuten orde op zaken gesteld. Binnen no-time evolueert de stand op het scorebord van 2-1 in een overtuigende 8-1. David, Daan, Thijs en Marouane tekenen voor de goals, soms intikkers, soms ook resultaat van sublieme acties. En hóe mooi het schot van zeker 25-30 meter over de keeper heen! Daan op z’n best…..

De 2e helft staat in het teken van de rentree van onze 2 brekebenen. Wij verwelkomen weer in ons midden Aron en Espen. Welk een luxe om deze ijzervreters er weer bij te hebben. Zij zijn er dus lijfelijk getuige van hoe in deze 30 minuten het digitale scorebord wordt getart. 12-1 past er namelijk niet op ! En laat dat nu de score zijn nadat E.J. voor het laatst deze avond op zijn fluitje blaast. David, Marouane en Thijs zijn verantwoordelijk voor die dubbele cijfers. Zij scoren samen nog eens 4 keer in dit 2e bedrijf. Complimenten zijn op z’n plaats aan de hele ploeg! Als het even tegenzit, recht men de rug en knokken onze jongens voor iedere meter en vooral ook voor elkaar. Keeper, verdedigers, balveroveraars, opbouwers, spelverdelers, aanvallers, afmakers, wissels….. Allemaal onmisbare schakels in een team en allemaal precies even belangrijk! Geldt natuurlijk ook voor de uitmuntende staf, Rick en Stan. Wij kijkers zien een vriendenploeg ontstaan met jongens die met groeiend zelfvertrouwen plezier hebben met elkaar, binnen en buiten het veld, zoals in de kleedkamer, hè boys! Denk er ook even aan uit jezelf en met z’n allen de rommel een beetje op te ruimen na zo’n waterballet. Gein is fijn, maar opgeruimd staat………. juist ja, netjes en in het woordenboek….!

Complimenten ook aan onze sportieve tegenstander DVOL. Veel succes in de competitie! Kan niet anders dan dat daar een rol van betekenis voor jullie is weggelegd.

En wij?…. Op naar SDOO voor de competitie en de 2e knock-out match in de beker… Come on Boys !

 

Geen reactie's

Geef een reactie