ArnhemseBoys D1 ruiken even aan Europees voetbal

ArnhemseBoys D1 ruiken even aan Europees voetbal

Eindstand ArnhemseBoys D1 - KFC Sparta Kolmont Belgie u13

KFC Sparta Kolmont u_13 KFC Sparta Kolmont U13_a

Het ontbrak nog aan de volksliederen, maar vandaag, woensdag 30 oktober, was op sportpark Schuytgraaf toch echt sprake van een heus internationaal treffen. De U-13’s van K.F.C. Sparta Kolmont uit België wilden hun meerdaags verblijf bij de Noorderburen sportief luister bij zetten door te oefenen tegen een Nederlands jeugdteam. Aangezien de Vitesse D-ploeg was verhinderd, was de keus voor Arnhemse Boys natuurlijk snel gemaakt. De jeugdige Belgen konden rekenen op support van vele meegereisde supporters.

Kolmont, gelegen onder de rook van Tongeren in Belgisch Limburg. Bij Maastricht in rechte lijn westwaarts de grens over, ik schat een kilometer of 20. Vanaf Arnhem 188 km en 2 uur en 13 minuten rijden. Volgens wikipedia een gehucht, in 1971 ontstaan door samenvoeging van 2 dorpen: Jesseren en Overrepen. Van ruim 1.300 mensen staat hun woning er. In 1949 werd de voetbalclub opgericht. Er wordt gespeeld in groen-geel gestreepte shirts met groene broek.

Aanvang wedstrijd 17:00, het is nog licht. Toch wordt de verlichting al lafjes bijgeschakeld. Na rust brandt het volle licht. Het is herfst. De temperatuur daalt, het voelt frisjes. Lidy draagt vandaag een kort en kittig staartje, haar zoon Pim een volledig zwarte keepersoutfit. Hans vlagt…… 1 keer deze wedstrijd. Ook gezien vanavond Dobias, Janneman, mama Yunior, Ellen, Miranda, mama Justin, mama Luca Marcella, Brianne, Theo Janssen. Arbiter E.J. Fluit voor het begin, voor het eind en voor alles wat daar tussen in gebeurt. Hij toont zich een prima leidsman. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het krachtsverschil is behoorlijk. Al na een kwartier staat 6-0 op het scorebord. De boys combineren er lustig op los en zijn zeer effectief in de afronding. Arman, Thijs, Marouane (2x), Daan en Sam (mooie schot van 25 meter) scoren. Maar nog steeds is de honger in de eerste helft niet gestild. Daan tekent met een prachtig afstandsschot van wel 35 meter voor de ruststand van 7-0. Ja Sam, je hebt altijd baas boven baas… Dat kan vérder!!

Tweede helft. Ondanks goed spel verandert er niet veel meer in de stand. Nog 3 goals vallen te noteren. Espen straft het loslaten van de bal door de Vlaamse keeper af en tikt de 8-0 binnen. David laat ons genieten van een technisch fraai poortje, maar in de afronding is Marouane niet gelukkig. Aron schiet nog een keer net naast. Dan is er een Belgische uitval. De bal wordt onderschept door onze defensie maar te zacht op Pim teruggespeeld. Zijn uiterste poging de bal te veroveren lukt niet zonder ook de tegenstander te vloeren. Een terechte penalty is de consequentie. Kolmont houdt het hoofd koel, de bal verdwijnt buiten bereik van Pim in de rechterhoek. De eer is daarmee gered voor onze sympathieke tegenstander. 8-1. Het slotakkoord komt vanavond van de voet van Daan die na een prachtige actie van Thijs in stelling wordt gebracht om te vuren….. 9-1.

En zo eindigt het voor velen eerste Europese avontuur in opperbeste stemming. Het is een leuke ontmoeting geweest en spontaan gaan onze Boys met onze Zuiderburen op de foto. Complimenten aan onze sportieve tegenstander, veel succes toegewenst in jullie competitie! Wat ons betreft is deze ontmoeting voor herhaling vatbaar!

Een goede generale voor de belangrijke wedstrijd tegen Driel aanstaande zaterdag. Met dezelfde inzet als vanavond mogen wij er vol vertrouwen naar uit kijken!

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie