Boys wijden nieuw veld in met monsterzege

Boys wijden nieuw veld in met monsterzege

ArnhemseBoys Zaterdag 2 boekt monsterzege
Arnhemse Boys zat 2 mocht 7 september het gloedje nieuwe kunstgrasveld op het eigen complex inwijden en deed dat met een ongekend dikke overwinning op De Paasberg: 12-0. Hoewel de tegenstand erg zwak was biedt dit vertrouwen voor de competitiestart volgende week.

Het bekerduel was om de bekende keizersbaard. Beide teams hadden de eerste twee groepswedstrijden verloren en waren dus al uitgeschakeld. Eigenlijk was het een laatste test voor de competitie die komende zaterdag begint.

Trainer Lorcan Zaal had een ruime selectie van 15 man tot zijn beschikking en kwam tot een volgende 4-4-2 formatie: Robbert De Graaf; Ciaran O Reilly, Bart van Nierop, Hugo Rijcken, Jermaine Driessen; Gerald Wolters, Michiel Brussen, Jeroen Polderman, Menno Mekkelholt; Mark Boezaard, Erwin Goris. In de wissel begonnen Sjors Startman, Roy van Huit, Mark Reijmers en Nick Methorst.

Het langverwachte nieuwe kunstgrasveld was vrijdag pas opgeleverd. Hoewel echt gras altijd beter is mag men bij Arnhemse Boys tevreden zijn over dit veld. Wel even wennen is het aan het hoger stuiten en langzamer rollen van de bal.

Vanaf de aftrap lag het initiatief bij de thuisploeg. De Paasberg bood eigenlijk alleen in het eerste halfuur nog enigszins tegenstand. Maar toch stond het toen al 3-0 na een goal van Menno Mekkelholt en twee van Mark Boezaard. Vooral de tweede treffer van de wedstrijd is het vermelden waard. De doelman van de gasten moest ver zijn hok uit om een diepe bal te onderscheppen, maar trapte hem zo richting Mark, die vanaf zeker 30 meter in een keer de bal in de goal volleyde.

Bij rust was de setstand 6-0 al bereikt. Eigenlijk was het ongeloof bij de gezichten van de Boys af te lezen hoe makkelijk het allemaal ging. Er staat nog een 7-2 bekeroverwinning op ESA van een paar jaar terug vaag in het geheugen, maar voor de rest zijn (dikke) overwinningen schaars voor zaterdag 2, dat dit jaar het vijfde seizoen ingaat.

De tweede set was nog niet begonnen of de volgende bal zat al weer in het netje. Via een mooie combinatie schoot Erwin Goris beheerst binnen. Uiteindelijk liepen de Boys uit na een 12-0 overwinning, en daarmee werd De Paasberg nog gespaard. Het laatste kwartier stonden de aanvallers van Arnhemse Boys zo onnodig vaak buitenspel, dat het “slechts” bij 12-0 bleef. Aan de andere kant hield Boys keeper Robbert De Graaf zijn doel schoon met een paar knappe reddingen. De doelpunten werden verdeeld over Erwin Goris (4), Roy van Huit (3), Mark Boezaard (3), Menno Mekkelholt (1) en Nick Methorst (1).

Opvallend was de bereidheid om de bal aan medespelers te gunnen die er beter voor staan. Dat is wel eens anders geweest. Verder stond het positioneel sterk en goed georganiseerd.

Zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd bij VDZ (El classico !) Erg nieuwsgierig of de Boys dit jaar in een lagere klasse bovenin mee kunnen draaien. Het voetbal was af en toe echt genieten en dit belooft wel wat voor dit seizoen.

Geen reactie's

Geef een reactie