Breed Motorische Ontwikkeling

Breed Motorische Ontwikkeling

Breed Motorische Ontwikkeling

 

Ook wel afgekort tot BMO en nauw verwant aan het “Athletic Skills model”. Een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de visie van het sport en bewegen. BMO heeft de invalshoek om spelers meer technische, motorische of cognitieve vaardigheden mee te geven dan alleen de voetbal basis.

1 van de beoogde doelstellingen is het verhogen van de kwaliteit en het kunnen geven van een betere invulling aan zijn of haar individuele sport. In dit geval dus voetbal.

Vitesse en vele andere BVO `s maken hier ook gebruik van.

Definitie BMO: Het verwerven van fundamentele bouwstenen, die een motorisch vermogen geven om later verschillende context specifieke motorische (sport)vaardigheden uit te kunnen voeren.   

Workshop BMO – dinsdag 11 april 2023

In navolging van de aftrapmodule en de 4 inzichten, heeft een goede groep trainers van de Arnhemse Boys de scholing Breed Motorische Ontwikkeling gevolgd.

Nadat docent Martijn Spithoven, coördinator Prestatiecentrum Arnhem, eerst de theoretische basis doceerde, zijn we voor het praktijkdeel het veld opgegaan.

Hier ontdekte we a.d.h.v. concrete voorbeelden hoe dit werkt en welke vertaling je kunt maken naar de praktijk. Bij deze volwassen trainers spatte de beleving en plezier er al direct vanaf, laat staan hoe dat kan werken bij de jeugd. En niet alleen bij de jongere jeugd maar zeker ook bij de oudere jeugd is dit een goede toevoeging in het ontwikkelen van de spelers met plezier!

BMO in de praktijk

Hoewel de voetbaltrainingstijd schaars is, zou het mooi zijn als we binnen de vereniging een deel van de BMO-gedachte structureel zouden kunnen implementeren. Een 10 minuten per training kan al voldoende zijn! Voor hulpvragen blijft Martijn bereikbaar.

Daarnaast willen wij deze visie en gedachte nog meer structureel vorm gaan geven tijdens de CIOS-trainingen.

Heb je de scholing gemist?

Geen punt, voor volgend seizoen hebben we de intentie uitgesproken om deze weer te laten terugkeren! Laat je positief verrassen! Ook zijn deze bijeenkomsten nuttig om kennis te delen met andere trainers binnen onze vereniging en te netwerken. Zo maken we onze vereniging elke keer leuker en beter.

Voor nu, vraag hulp aan degene die de scholing hebben genoten, of meld je bij het Hoofd opleidingen/TC.

Graag tot de volgende scholing!

Geen reactie's

Geef een reactie