Burenclash tegen ESA

Burenclash tegen ESA

ESA E5 - Arnhemse Boys E5
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen onze buurman ESA op de programmarol. De jongens komen al vaker deze grote Arnhemse vereniging uit Rijkerswoerd als tegenstander tegen. Vandaag dus tegen de E5 en wel om 8.30 uur. Dat betekende vroeg opstaan en niet om de schoen te plunderen maar om de sporttas in te pakken.

Alle jongens zijn gelukkig weer fit zodat we met een volledige selectie de spelersbus instappen. Via kleedkamer 6 naar het hoofdveld waar de wedstrijd gespeeld werd! Gelukkig kon een groot deel van de ouders op de tribune plaatsnemen.

ESA E5 - Arnhemse Boys E5 a
De vrouwelijke scheidsrechter floot om 8.30 uur voor de wedstrijd en de burenclash kon beginnen. Vanaf minuut 1 liet de E5 de bal mooi rondgaan, waardoor makkelijk het doel van ESA gevonden werd. Alleen stond het vizier nog niet scherp want in de eerste minuten werden drie 100% procentkansen gemist. Thymon joeg zelfs de bal op de lat! De verdediging rukte ook op naar voren, maar lieten daardoor verdedigend gaatjes vallen. Na een afgeslagen bal van ons trok ESA ten aanval waarbij de vleugelspits de bal voortrok en Dani de bal verkeerd raakte en ons doel, buiten bereik van Simar, in rolde. Oeps 1-0 voor ESA!

De E5 bleef echter doorballen en zocht het doel van de tegenstander. Na een mooie voorzet van Koen werkte een verdediger de bal weg, die voor de voeten van Dani viel: boem en hupsakee 1-1. Het eigen doelpunt is vereffend! Hier valt meer te halen dacht de E5 want ze bleven aanvallen. Na een mooie aanval rondde Kas bekwaam af na voorbereidend werk van Luca en Giacomo: 1-2. Wordt dit de ruststand? Nee want ESA blijft gaten zoeken in de verdediging en vlak voor rust is Simar kansloos na een mooi afstandsschot. Ruststand: 2-2. Iets meer balbezit en meer kansen in de eerste helft. Wat brengt dan de tweede helft?

Het is nog steeds droog als de tweede helft begint en het spelbeeld verandert niet. Zowel de E5 als ESA krijgen kansen, waarbij Simar een paar keer goed red maar ook de keeper van ESA staat zijn mannetje. Het spel gaat op en neer, waarbij ESA via een mooie aanval op 3-2 komt. Kom op jongens! Nu druk zetten en opstomen naar het vijandige doel. Naar het einde van de wedstrijd toe wordt de E5 beter dan de tegenstander. Alleen valt nog geen doelpunt, terwijl de tegenaanvallen gevaarlijk blijven. Zowel Casper en Dean blijven vechten om de verdediging samen met Dani stabiel te houden. Gelukkig wordt het samenspel beloond: na een mooie aanval opgezet door Koen geeft Luca de bal voor de goal en prikt Kas de 3-3 binnen! Nemen we genoegen met een punt of willen we er drie?

Liever drie punten denkt Aaron die vijf minuten voor tijd een verkeerde uittrap van keeper op de pantoffel neemt: 3-4 voor de E5. Nu het doel dichtmetselen en counteren. En die tactiek werkt want we blijven aanvallend voetballen, komen nog een keer goed weg maar krijgen zelf nog kansen totdat de prima scheidsrechter affluit: Mooie uitzege tegen de buren uit Rijkerswoerd: 3-4!

Nu nog snel de loten van de grote clubactie ophalen die dinsdag worden uitgedeeld!

Geen reactie's

Geef een reactie