Citroen, citroen, citroen… Herfstkampioen!

Citroen, citroen, citroen… Herfstkampioen!

De tegenstander OVC '85 D1

Oosterbeek. Waarschijnlijk afgeleid van het woord Ostbac, een beekje dat stroomde door het Zweiersdal. Met elfduizend inwoners grootste plaats binnen de gemeente Renkum.  Door onder anderen de trolleylijn en gemeenschappelijk oorlogsverleden verbonden met grote buur Arnhem. Airborne gemeente bij uitstek. Met als jaarlijkse feestelijke apotheose natuurlijk de Airborne wandeltocht, ’s werelds grootste eendaagse wandelevenement. Ook kent Oosterbeek een grote militaire begraafplaats, het Airborne war cemetry. Tevens dorp dat in het verleden veel kunstschilders herbergde (o.a. Toorop, Mesdag). Schrijver Jacob van Lennep stierf in Oosterbeek en ligt er begraven. Andere bekende Oosterbekers zijn onder anderen Jette van der Meij, Escher, Eric Corton, gebroeders Hofstede en Esmée Denters. Dorp ook, waar een redelijk deel van de bevolking welgesteld is. Wikipedia meldt, dat ruim 1% van de huizen in Oosterbeek meer dan € 1.000.000,00 waard is. In Oosterbeek staat hotel Bilderberg, waar in 1954 de eerste Bilderberg-conferentie werd gehouden (politieke, streng geheime bijeenkomsten van invloedrijke mensen uit de Westerse politieke, economische en wetenschappelijke wereld).

Oosterbeekse Voetbalcombinatie. Geboren op 16 augustus 1985 uit 3 ouders: Abstinentia, s.v. Bilderberg en Oosterbeek. Een paar jaar later baren de prestatievoetballers van de zaterdag van OVC’85 een nieuw kindje…. Ostrabeke.
Al vanaf de vroegste jaren kent OVC veel en goede jeugd. Er is zelfs plek voor een heuse voetbalschool. Tegenwoordig acteren senioren en jeugd in verschillende werkkledij. Waar de pakweg 18-plussers het doen in blauw hemd met witte broek, spelen de youngsters in prachtige airborne kleuren: een claret & blue gestreept shirt, witte broek en dito kousen. Eens zien of onze boys vandaag tegen deze goed geklede opponent is opgewassen… Een opponent, die er op de ranglijst serieus toe doet. Een 2e plek en onder meer een overwinning op Driel, dat is serious business.

Zaterdag 30 november, 2014, 9:45:28….. Werd een aantal weken geleden nog vriendje Lala met de fluit in de mond gesignaleerd, vandaag is daar plots TinkyWinky, vermomd als EJ, die het eerste fluitsignaal door de atmosfeer laat schallen. Wederom een klassepartij geblazen… Dit keer met ondersteuning van Mo, die opnieuw vakkundig laat zien dat hij baas is over vlag, en niet andersom. In eerste instantie aan de verkeerde zijde, maar dat is hem niet aan te rekenen, aangezien zijn Oosterbeekse collega hetzelfde presteert. Al snel wordt van zijlijn gewisseld en is alles weer zoals het moet zijn.

Scheidsrechter Emil Assistent scheidsrechter Mo

De eerste 10 minuten maakt OVC haar positie op de ranglijst meer dan waar. Ondanks wat afwezigen in de ploeg, toont het op meerdere momenten haar aanvallende klasse, al zal het aantal serieuze ingrepen vandaag voor keeper Pim beperkt blijven. Verdedigend zijn de bewoners van de noordelijke Rijnoever taai. Onze Sam vuurt hard en laag, maar de Oosterbeekse keeper brengt met de voet redding. Dat doet hij ook direct daarna op een knal van Daan, nu duikend met de armen… OVC blijft fel en bijzonder balvaardig. Liwie? Lidy! Samen met Miranda, Miranda, Marcella, Marjo (oma van Justen) en Liesbeth zijn zij vandaag de vrouwelijke steun in de rug voor onze jongens. Leuk om ook opa’s Arno en Horst langs het veld te mogen begroeten… Zelfs nu vandaag bij hoge uitzondering kleinzoon Job niet van de partij is. Kleinzoon Justen wel, en hoe! Met steeds grotere durf etaleert hij wekelijks zijn talenten. De andere mannen langs de lijn zijn onder anderen Chris Rasmussens, Jan Grwbdcc (glaasje rode wijn bij de couscous), Hans Jansen ( niet te verwarren met die andere Hans Jansen), Ron HansieHansie Breng en natuurlijk iedereen die ik vergeten ben. Sorry.
Marcella, Miranda, Lidy
Aron heeft geen geluk als de bal – vanuit perspectief van onze noorderburen – nog net op tijd van zijn voeten wordt getikt voordat hij had willen afronden. Thijs ziet zijn vlammende pegel net boven de lat het veld verlaten…. David breekt vandaag de ban. Met een listige stift laat hij de enigste jongen met handschoenen aan Oosterbeekse zijde geheel kansloos. 1-0. Even daarvoor is onze Daan op onfortuinlijke wijze door zijn rug gegaan. Pas na rust maakt hij weer zijn opwachting. Plotseling komt de Boys-machine op stoom. Thijs is niet zelfzuchtig en legt als prima afronding van zijn voorwaartse actie de bal panklaar af op Maruoane. Die is weer scherp genoeg om er 2-0 van te maken. Ook voor de 3-0 tekent Maruoane, ditmaal met het hoofd uit een klasse voorzet van David. De 4-0 is minder fraai, zeg maar saai, maar telt toch. Alweer Maruoane, ditmaal schuift hij de bal, ogenschijnlijk houdbaar, voorbij de keeper in het net…. U zou kunnen denken, dat alles heel makkelijk gaat. Zomaar uit het niets op 4-0. Maar daarmee zouden we OVC tekort doen. Gedurende de hele wedstrijd blijven zij hun momenten houden waarop het voor de ware voetballiefhebber smullen is. Zo’n moment is er ook bij een onwaarschijnlijke balaanname van Marouane in de 2e helft… Aannemen en slepend opendraaien in 1 beweging…. Geweldig!
In actie tegen OVC'85
Verder gebeurt er in de tweede helft niet zo heel veel. De gevoelstemperatuur langs de lijn daalt. Er wordt nog een aantal aanvallen opgezet, maar slechts één wordt gepromoveerd tot doelpunt. Het is David die met een ingenieuze steekpass de hardwerkende en met veel flair spelende Arman in staat stelt vannacht van zijn doelpunt te dromen… 5-0.  Van de zijde van OVC zijn er nog wat speldeprikken te noteren. Een kopbal wordt door onze verdediging vakkundig onschadelijk gemaakt en even later plukt Pim een vrije trap van afstand achteloos uit de lucht. Een lachmoment komt opnieuw uit de koker van Yunior. Omringd door talloze teamgenoten verexcuseert hij zich voor een wilde trap over de zijlijn. “Waar is iedereen dan ???!!!”….. We zullen de volgende keer vragen of we eens met 15 man mogen spelen, oke Yunior? Ryan speelde weer lekker en de backs Luca en Robin waren weer onvermurwbaar. Ook goed om te zien dat zij vaker gebruik van de diensten van Pim maken. Daan en Aron, bijzonder solide weer en Sam die met zijn fysiek body geeft aan het team…
In actie tegen OVC'85 D1
Met dit klinkende resultaat tegen een medestrijder om de hoogste posities in de afsluitende wedstrijd voor de lange winterstop, en de meteorologische winter, die pas morgen begint, in aantocht, kunnen we nu dus van de daken schreeuwen:

WIJ ZIJN HERFSTKAMPIOEN!

Gefeliciteerd team, gefeliciteerd Rick en Stanley!

Maar let op Boys, dat is slechts een verzonnen titel… Wij moeten na de winterse onderbreking direct de draad weer oppakken en scherp uit de startblokken komen om de goede lijn van deze eerste seizoenshelft door te trekken! Als dat lukt, dan behoort een echt kampioenschap tot de mogelijkheden…

Voor de komende periode wens ik jullie allemaal alvast hele mooie feestdagen toe!

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie