Clubblad nieuwe stijl

Clubblad nieuwe stijl

Zaterdag 7 september 2013. De Airborne Wandeltocht door Oosterbeek en omgeving. Om de paar minuten komt aanstekelijke fanfaremuziek voorbij. Regelmatig passeren groepjes militairen in looppas. Jonge jongens en meiden, dertigers, veertigers, vijftigers. En dan een grijze man, in Engels uniform, in moeizame tred. Hoe oud zou hij zijn? Een man van schijnbaar respectabele leeftijd. Is hij er zelf getuige van geweest van wat zich hier nu alweer bijna 70 jaar geleden heeft afgespeeld, net als aan de overkant ?

21 september 1944. Aan de zuidoever van de Rijn, ten zuid-westen van Arnhem, landen Poolse paratroopers. Bedoeling is de Rijn over te steken om via Oosterbeek de Duitse bezetter in Arnhem te bestrijden. Het moet wel zo, de bruggen over de rivier zijn vernietigd of in handen van de vijand. De oversteek verloopt moeizaam. Slechts een beperkte groep bereikt de overkant. Voortdurend ligt men in het schootsveld van de tegenstander. De Overbetuwe krijgt zo haar eigen hoofdstuk in de geschiedenis van de 2e wereldoorlog.

Donderdag 12 september 2013. Arnhem, Schuytgraaf. Daar waar bijna 69 jaar bittere strijd werd geleverd, zit een aantal mensen bij elkaar om de opstart te bespreken van een clubblad nieuwe stijl. Op deze historische grond is Arnhemse Boys Schuytgraaf trots bespeler van een grandioze sportaccommodatie. Jonge jongens en meiden komen in looppas voorbij. Net heerlijk getraind, nu lekker douchen. Dertigers, veertigers en vijftigers vullen nu het veld. Zondag 3 traint. Een grijze man staat tegen z’n scooter geleund te kijken naar de verrichtingen van Reijnders, Hartemink c.s. Hoe oud zou hij zijn? In ieder geval is hij getuige van de bruisende activiteit van een prachtig bloeiende en groeiende vereniging.

Geen reactie's

Geef een reactie