Collectief Boys te sterk voor SDOO

Collectief Boys te sterk voor SDOO

SDOO Heteren veel plezier op de club
Johan Derksen heeft ze nooit gezien. Want toen hij er in 1949 werd geboren waren de grondleggers van het dorp, de Romeinen, de Batavieren, de Chamaven en de Saksen al eeuwen en eeuwen geleden uit Heteren vertrokken. Heteren. Ruim 5,000 mensen hebben hun thuis in deze plaats in de gemeente Overbetuwe. Vroeger werkten veel Heterenaren in de landbouw en fruitteelt. Ook de steenfabrieken boden veel emplooi. Door de aanleg en oversteek over de Rijn van snelweg A50, werden plaatsen als Nijmegen, Arnhem en Wageningen beter bereikbaar en trok men ook de wijde wereld in om verder van huis een betaalde baan te aanvaarden.

23 jaar voordat ’s Neerlands meest bekende snor er het eerste levenslicht ziet, wordt voetbalvereniging S.amenspel D.oet O.ns O.verwinnen, Heteren opgericht. In eerste instantie S.D.O. , maar in Bussum bleek al een club met dezelfde afkorting te bestaan. Om verwarring te voorkomen maar even ‘ons’ toegevoegd. Men speelt oorspronkelijk in groen shirt met witte broek, maar eind jaren ’60 wordt geswitcht naar het “Feyenoord” – shirt, met witte broek.

Vandaag is de D1 van SDOO op sportpark Bretagne gastheer voor onze Boys. Na het midweekse bekertreffen met DVOL eens kijken of de jongens er weer klaar voor zijn. Het weer is prima, het veld nodigt uit voor een lekkere pot voetbal. Laten we maar beginnen dan! Omdat Daan en Yunior vandaag ontbreken, is Axel Winterink bereid gevonden het team te versterken. David is geveld door een buikgriep en start op halve kracht. Hans vlagt. En hoe! Omdat de gemeenschappelijke kleuren voor verwarring kunnen zorgen, speelt de thuisclub in een zwart shirt. Het begin is explosief. Direct staan de Boys met de rug tegen de muur. Na 2 minuten is het bijna 1-0, slechts de lat staat een voorsprong voor SDOO in de weg. Er is een tegenstander het veld ingestuurd die prima combineert, een goede en snelle opbouw van onze kant bijna onmogelijk maakt en geregeld voor benauwde momenten in ons strafschopgebied zorgt. Pas na enige tijd komt Boys tot een eerste mooie aanval via Sam en Thijs. Marouane heeft in de afronding echter het vizier nog niet op scherp. Geen doelpunt, maar wel hoop. We kunnen het dus nog… Voor David wordt de fysieke inspanning teveel, het gaat niet meer. Justen staat klaar om in te vallen, hij is gretig en legt vandaag een goede partij op de mat. Alweer Sam aan de basis van een aanval, zijn pass wordt in de 11e minuut door Espen mooi opgepikt, zijn actie mooi doorgevoerd in de 16 meter en fraai doeltreffend afgewerkt. 0-1. Het initiatief blijft nu enige tijd aan Arnhemse Boys. Maar het is SDOO dat scoort. In de 19e minuut wordt fraai ingekopt uit een mooi genomen vrije trap. Pim, die vandaag zijn kwaliteiten geregeld moet aanspreken, is kansloos. 1-1. Met wat geluk, de tegenstander levert de bal bij Marouane in die hem voor het intikken heeft, is er 2 minuten later alweer de voorsprong. 1-2. Nog een aantal keren zijn er gevaarlijke momenten in onze 16, wordt er paniekerig verdedigd. Maar gelukkig verder ongeschonden wordt de rust bereikt.

In de 2e helft wordt voortvarend gestart. Er zijn kansjes voor Espen (zijnet) en Thijs (op het dak van het doel). Voetballend heeft SDOO het betere van het spel, maar Boys is effectiever. Na goed doorzetten van Espen is hij het zelf die fraai afrondt en voor wat lucht aan Arnhemse zijde zorgt. 1-3. Een goed schot van Thijs wordt even later door de keeper gekeerd. Deze laatste is echter kansloos als even later Marouane keurig vanaf rechts naar binnenkapt en met links binnenschuift. 1-4 in de 16e minuut. Wedstrijd op slot. Toch blijven de gastheren erin geloven en strijden tot het einde. Nadat Pim met een stiftje gepasseerd is moet Aron nog een keer redding brengen op de doellijn. Daar tegenover staat nog een mooie pegel van Marouane rechts op de paal. Het is en blijft vandaag 1-4. Gezien de tegenstand is dat een uitstekend resultaat. Er moest echt diep gegaan worden en de jongens hebben aangetoond daar hun hand niet voor om te draaien. SDOO is een pittige tegenstander gebleken, complimenten aan dit sportieve team! Tegen het sterke collectief uit de Schuytgraaf was het vandaag gelukkig niet opgewassen….

Op naar de thuiswedstrijd tegen Driel volgende week. Driel, dat vandaag haar wedstrijd verloor zal erop gebrand zijn de schade dan niet verder te laten oplopen, dus jongens, scherp trainen deze week en vol overgave de strijd weer aan!

Come on Boys !

 

Geen reactie's

Geef een reactie