Competitiewedstrijd Spero F1 – Arnhemse Boys F1

Competitiewedstrijd Spero F1 – Arnhemse Boys F1

F1

Op deze woensdag 7 mei spelen we de inhaalwedstrijd tegen Spero F1. Deze wedstrijd is al een aantal keren uitgesteld maar vandaag gaat het echt gebeuren. In de halve finale van de beker hebben we met 2-1 gewonnen en vandaag maken we kans om samen aan kop te komen in de competitie, maar dan moeten we wel winnen. Bij verlies van de boys is Spero zo goed als zeker van het kampioenschap. Afgelopen zaterdag hebben we (terecht) met 2-5 verloren van VVO F1 en daardoor hebben we het behalen van het kampioenschap niet meer in eigen hand.

Om 18:30 trappen we af in een (bijna) uitverkocht stadion. Nigel en Gio beginnen als wisselspeler. Bram, Brent en Cas beginnen achterin. Owen, Daan en Jur zijn onze aanvallers en uiteraard staat Terence in het doel. Vooraf hebben we de speler meegegeven dat ze vooral met plezier en samen moeten spelen en dat het resultaat niet het belangrijkste is. De Arnhemse Boys beginnen enthousiast aan de wedstrijd. Met mooi verzorgd voetbal krijgen we al gauw de eerste kansen. Spero komt nauwelijks in het spel voor. Opvallend is dat Arnhemse Boys verzorgd en opbouwend voetbal laat zien en Spero vooral de lange bal hanteert en dan rekent op fysiek sterkere speler voorin om tot scoren te komen. Het eerste doelpunt valt al snel voor onze F1. Na een mooi opgezette aanval door Nigel en Owen belandt de bal bij Daan. Daan staat op twee meter van de doellijn maar ziet zijn weg geblokkeerd door de keeper en een verdediger van Spero. Onze linksback Cas is meegekomen naar voren en Daan speelt hem perfect aan. Met een bekeken schot plaatst Cas de bal in de verre hoek, buiten bereik van de keeper van Spero, 0-1 voor de Arnhemse Boys. Ook na dit doelpunt blijven wij de beter voetballende partij. Er wordt goed overgespeeld voorin en bij balbezit schuiven onze verdedigers prima aan. Hierdoor staat er altijd wel iemand vrij. De 2-0 kan niet uitblijven en die komt er ook na een mooi schot van Daan. Virtueel staan we nu samen met Spero op de eerste plaats, maar ja de wedstrijd is nog niet afgelopen.

Spero begint beter in de wedstrijd te komen en weet ook de eerste kansen te creëren. Onze verdediging houdt goed stand in deze fase. Toch valt ongelukkig de 1-2. Een afstandsschot van Spero wordt gestopt door Terence. Helaas lukt het onze verdediging niet om de bal weg te werken en de aansluitingstreffer is een feit. Voetballend wordt het nu wat minder bij de boys maar we krijgen nog wel wat mogelijkheden op een derde doelpunt. Deze mogelijkheden worden niet benut en vlak voor het rustsignaal valt de gelijkmaker. Een lange bal van Spero wordt niet goed beoordeeld door onze verdediging en de 2-2 wordt binnengeschoten. In de rust vragen we onze jongens om weer te gaan voetballen zoals ze begonnen zijn. Door goed samen te spelen wisten we meerdere kansen te creëren en door samen aan te vallen en samen te verdedigen lukte het ons ook om snel de bal weer te veroveren bij balverlies. Maar helaas lukt dit niet goed in de tweede helft. De fut lijkt eruit bij sommige spelers en van het mooie samenspel is weinig over. Spero weet haar spitsen makkelijk te bereiken en door goed over te spelen weten ze ook meerdere kansen te creëren. Het lukt Bram nog een keer om de bal van de lijn te halen, maar uiteindelijk valt toch het derde doelpunt voor Spero. 3-2 en daarmee lijkt het kampioenschap voor ons ver weg en voor Spero dicht bij. We zetten nog een keer aan voor de gelijkmaker. We komen ook nog dichtbij als een kopbal van Bram richting de verre hoek gaat uit een hoekschop van Owen, maar de keeper van Spero weet de bal te pareren. De eindstand wordt 3-2 voor Spero.

Een mooie en spannende wedstrijd met een terechte winnaar. Helaas lukt het ons niet om de tweede helft door te gaan zoals we de eerste waren begonnen en dan wordt het moeilijk. Nog een compliment voor de scheidsrechter van Spero die meer dan correct gefloten heeft. Vaak zie je bij dit soort wedstrijden dat (onbewust) de thuisploeg bevoordeelt wordt bij bepaalde situaties, maar daar was vandaag geen sprake van. In tegendeel vaak kregen wij het voordeel vaak toegekend.

Spero gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Geen reactie's

Geef een reactie