CORONAVIRUS EN VOETBAL BIJ ARNHEMSE BOYS SCHUYTGRAAF

CORONAVIRUS EN VOETBAL BIJ ARNHEMSE BOYS SCHUYTGRAAF

Nu er de afgelopen dagen meer en meer coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, leven er mogelijk ook vragen in relatie tot het sporten in verenigingsverband.

Vanuit de KNVB is een statement opgesteld, dat wij als Arnhemse Boys Schuytgraaf  bij deze graag delen.

Omdat de KNVB als voetbalbond niet de expertise in huis heeft om de gezondheidsrisico’s rondom het Corona-virus goed in te kunnen schatten – anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. – staat de bond in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten en neemt hun advies uiteraard over.

Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zal de KNVB die opvolgen.

Mochten de (lokale) overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan wordt ook dit standpunt gevolgd. In dat geval kunnen de wedstrijden om die reden ook niet door de bond worden afgelast.

Arnhemse Boys Schuytgraaf Beleid: GEEN handen schudden

Als voetbalclub kunnen we niet anders dan het officiële beleid van de (overheids)instanties en onze voetbalbond te volgen. Echter is er door het bestuur unaniem voor gekozen om tot nader order (preventief) geen handen te schudden of high-fives te geven voor- en/of na afloop van wedstrijden. Een eventueel alternatief is het geven van een “elleboog” begroeting. Het is tevens van belang dat spelers niet uit andermans of gezamenlijke bidons drinken. Dit betreft alle jeugd en seniorenteams.

Zodra er meer informatie bekend is, en/of een wijziging ten aanzien van dit beleid van kracht zal zijn, zullen we dit via onze website bekend maken en daarnaast richting onze trainers/leiders communiceren om dit binnen de team(s) verder te delen.

Geen reactie's

Geef een reactie