De Bataven MD2 – Arnhemse Boys MD1D

IMG-20160312-WA0002

Op zaterdag 12 maart 2016 stond de 3e wedstrijd op het programma, na de afgelasting vorige week mochten we vandaag in het zonnetje aantreden om tegen De Bataven te strijden. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we een aantal afzeggingen door ziekte maar gelukkig wilden Jada, Karlijn en Zara van de D5G meedoen met ons. Meiden van de D5G hartelijk dank voor jullie deelname, we konden nu in ieder geval spelen vandaag!

We hadden nog niet gewonnen in de huidige competitie dus we gingen voor de eerste winst van het jaar. In de voorgaande wedstrijd lieten we de tegenstander in de eerste helft het spel maken en speelden we een beetje angstig, terwijl we in de tweede helft veel duels wisten te winnen en wel wisten te scoren. Vandaag gingen we vanaf de eerste minuut voetballen en strijden, wat er toe leidde, dat we in de eerste helft tot scoren wisten te komen. We zijn vandaag gaan rusten met een 0-1 tussenstand, gezien het spel zeker verdiend, misschien zelfs wel wat magertjes. We waren in de eerste helft beter dan onze tegenstander en hadden dit in de score tot uitdrukking moeten brengen. Onze tegenstander heeft bijna geen kansen gekregen, de verdediging zat er goed op en Jada wist daar waar nodig redding te brengen. We zagen wel dat de afstand tussen de achterhoede en de voorhoede te groot was, waardoor de bal niet altijd gespeeld kon worden.

In de rust hebben we het erover gehad, dat er een te grote afstand was tussen de voorhoede en de achterhoede. We hebben afgesproken dat de voorhoede zich meer in zouden laten zakken en hierdoor beter aanspeelbaar zouden worden. Doordat dit ook daadwerkelijk gebeurde, wisten we in de tweede helft nog twee keer te scoren en naast deze twee doelpunten kregen we ook nog twee enorme kansen om de score zelfs verder uit te breiden. We wisten het goede spel jammer genoeg niet nog meer te belonen, maar met een 0-3 eindstand kunnen we allemaal prima leven, prima gespeeld uiteindelijk. De eerste overwinning en de erbij behorende 3 punten zijn een feit. Tot maandag op de training!