De derby van Arnhem Zuid: MASV – Arnhemse Boys op Sportpark Malburgen

De derby van Arnhem Zuid: MASV – Arnhemse Boys op Sportpark Malburgen

MatchDay Selectie

Op het hoogste niveau heb je de derby’s tussen Vitesse en NEC. In  Veenendaal en Spakenburg hebben we “De Blauwen tegen de Rooien”. Op een aanmerkelijk lager niveau hebben we dit seizoen de wedstrijd tussen twee clubs uit Arnhem Zuid. In  4F staat aanstaande zondag de derby tussen MASV en Arnhemse Boys op het programma.

Voorafgaand aan deze competitie wist MASV zich te versterken met Nicky Hofs en John van Beukering. Mede door deze versterkingen was MASV de gedoodverfde titelkandidaat in 4F. In een interview met De Gelderlander van 14 juni 2013 vertelde Nicky al, dat hij de laatste jaren constant met pijn speelde en dat hij bij MASV weer het plezier terug hoopte te vinden. Inmiddels hebben beide spelers door fysieke problemen moeten stoppen met het voetballen. (http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/hofs-en-van-beukering-kampioen-met-masv-1.3868971)

Door allerlei personele problemen bij MASV hebben zij de favorietenrol niet geheel waar kunnen maken. Op dit moment bezet MASV de 5e positie op de ranglijst met 18 punten uit 11 gespeelde wedstrijden.

Bij de Arnhemse Boys is alles tijdens de afgelopen zomer rustig gebleven. De trainer bleef en er waren geen opvallende verschuivingen in de spelers. Dit gaf de Boys de kans om vanuit veel rust te beginnen aan deze competitie. Deze rust heeft de Boys kennelijk goed gedaan, want op dit moment wordt de 2e positie op de ranglijst ingenomen met 22 punten uit 10 wedstrijden. Voor de Arnhemse Boys staat er ook veel op het spel. Nadat de strijd om de 1e periode werd verloren van S.V. Spero, zal de aandacht weer volledig moeten gaan naar in eerste instantie de 2e periode. Door een voor Arnhemse Boys goed verlopen 1e zondag in december, heeft Arnhemse Boys evenveel verliespunten als de huidige koploper. Het einde van het seizoen is ver weg, maar om kampioen te kunnen worden moet je blijven winnen.

Als je puur kijkt naar de ranglijst dan zouden de Arnhemse Boys komende zondag de favorieten zijn, maar we hebben het hier over een derby, over spelers die elkaar goed kennen en over de vorm en de druk van de dag. Daar komt bij dat MASV thuis speelt en moet winnen om bij de top in het klassement aan te haken. De laatste wedstrijden speelt oud Arnhemse Boys speler en tegenwoordig trainer van MASV Vincent Selhorst regelmatig mee met de selectie. Hij zal ook zeker niet zomaar accepteren dat MASV tegen een nieuw verlies op zal lopen.

Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Malburgen, nabij de Gelredome. Wij hopen dat u er ook bij bent om ons 1e elftal naar de overwinning aan te moedigen.

Geen reactie's

Geef een reactie