De F2 komt prima uit de winterstop!

De F2 komt prima uit de winterstop!

Na de gewonnen oefenwedstrijd van vorige week tegen ESA F3 begon vandaag de competitie na de winterstop. De jongens moesten meteen aan de bak, want er stond een reis naar Nijmegen op het programma. De eerste tegenstander was namelijk Trekvogels F2. De wedstrijd begon om 8.30 uur. Het was dus vroeg verzamelen om 8 uur op het sportpark De Kwakkenberg van de tegenstander.

In de kleedkamer ontmoette we Giacomo die na de winterstop aansluit bij de F2. Hij had al de eerste trainingen meegedaan en een goede indruk achtergelaten. Nu maar eens kijken hoe hij in de wedstrijd presteert! Helaas was Jaro vandaag afwezig, maar ook zonder hem moet het toch lukken vandaag in de battle Arnhem-Nijmegen?

De scheidsrechter floot precies om 8.30 uur en de wedstrijd begon met Simar in de goal, achterin Dean, Dani en Koen. Vanuit het middenveld waren Mick en Sem verantwoordelijk voor de aanvoer naar de aanval met Casper en Giacomo. De jongens zette direct druk naar voren en vochten vanaf minuut 1 in de regen voor iedere bal. De tegenstander kon dan ook alleen met lange ballen naar voren komen. Achterin gooiden Dani en Dean echter het slot op de deur. Met goede passing van achteruit liep de bal via Mick naar spits Casper die links Sem en rechts Giacomo de diepte in stuurde. De eerste tien minuten was de F2 dan ook de bovenliggende partij. Dit werd beloond nadat Mick Sem vrijspeelde, die meteen uithaalde van 20 meter en de keeper verraste: 0-1. Een verdiende stand tot dat moment. Na de 0-1 kwam de tegenstander echter een aantal keren gevaarlijk opzetten, maar Simar gooide zich voor iedere bal en ranselde een afstandsschot mooi uit zijn doel. Na 20 minuten was het rustten met een 0-1 voorsprong. Dat was zeker niet genoeg om rustig achterover te leunen!

In de tweede helft ging de F2 door met goed samenspel. Vooral de spitsen Casper, Giacomo en Sem hadden direct al een paar goede kansen, omdat zij de tegenstanders mooi uitspeelden. Daarnaast vochten de jongens voor iedere meter en dat was de tegenstander duidelijk niet gewend. Geweldig om te zien hoe ze vooral elkaar opkwamen en direct ook Giacomo bij het elftal betrokken. De tussenstand was echter nog steeds 0-1. Dus de ouders langs de lijn waren nog niet gerust. Zeker niet toen de Trekvogels in de tweede helft een paar keer gevaarlijk doorkwamen richting Simar. Na nog een aantal kansen van de F2 en geen geluk, hadden we richting het einde van de wedstrijd een keer geluk. Doordat onze spitsen bleven rommelen, scoorde een tegenstander na een hoekschop in eigen doel 0:2. Was de buit nu binnen hier in Nijmegen?

Dat zeker niet want direct vanaf de aftrap scoorde Trekvogels de aansluitingstreffer 1-2. We gaan hier toch niet drie punten weggeven zoals zo vaak voor de winterstop?

Nee dat zeker niet want het goede samenspel en het vechten werd in de laatste 10 minuten ruimschoots beloond. Eerst tikte Koen een mooie pass van Sem binnen 1-3. Via Dean, die een goede tweede helft speelde, kreeg Giacomo de bal. Hij zette van rechts voor een Casper liep bij de tweede paal de bal mooi binnen: 1-4. Dit was het einde voor de tegenstander, die in de laatste minuut nog een treffer moesten slikken nadat Dani via Mick de bal speelde naar Giacomo die doeltreffend afdrukte en in zijn eerste wedstrijd voor de F2 direct scoorde. Eindstand: 1-5.

Een goede wedstrijd van de F2 na de winterstop, een goede speler die ons komt versterken en de eerste overwinning van de nieuwe coach Ray. Dat wordt nog een spannende tweede seizoenshelft met de F2. Volgende week thuis tegen De Treffers F1, die vandaag wonnen met 7-0. Met het spel en de strijd van vandaag nodig ik al iedereen uit om volgende week zaterdag om 8.45 uur te komen kijken.

Geen reactie's

Geef een reactie