De mini’s: 40 stuiterballen, 96 wedstrijden

De mini’s: 40 stuiterballen, 96 wedstrijden

finale-171113-AJR
Een wedstrijdverslag van de Snelders mini competitie.  Tja, hoe vang je 40 stuiterballen en 96 wedstrijden in één wedstrijdverslag. Niet dus! Maar geen twijfel over mogelijk dat het leuk is om naar te kijken. Natuurlijk, het is je eigen kind die daar een balletje staat te trappen, dat is mooi om naar te kijken. Aan de andere kant zie je ook dat iedere keer dat ze de wedstrijden zondag spelen, ze weer dingen uit de vrijdagavondtraining hebben opgepikt en toepassen. Ze begrijpen steeds beter wat de bedoeling is. Vrij staan, aanspelen en de kans pakken om de bal er in te schieten. En natuurlijk een mooie yell aan het begin van iedere wedstrijd en na afloop de tegenstander even respectvol bedanken, elkaar de hand schudden als ware professionals. Daar vormt zich de basis van een hoop sportiviteit waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Natuurlijk, even naar mama zwaaien of opa’s blik vangen die trots langs de lijn staat en dan de bal even vergeten, het mag en kan nog allemaal. Evenals een lach en een traan. Toch vormt zich in die paar weken tijd al een heus teamgevoel waarbij sommigen zelfs al een eigen positie in het team innemen, de verdedigende rol of zich als een echte spits ontpoppen.

De Snelders mini competitie telt niet één team, maar acht teams met veelbelovende namen die de spelers zelf mochten kiezen zoals Barcelona, Polen, Go Ahead Eagles, Arnhemse Boys, Vitesse, Napoli, Kameroen en Real Madrid. Elke zondag spelen ze drie wedstrijden van 15 minuten in een interne competitie.
Na acht weken vrijwel onveranderd bovenaan te hebben gestaan wint Barcelona de finale van de Snelders mini competitie op zondag 17 november. De vijf spelertjes van het winnende team kregen glimmende bekers uitgereikt, opgeluisterd met confetti vuurwerk. Ook de mini’s van de andere teams werden verblijd met een mooie medaille. Winnen is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Het plezier en enthousiasme, dat is wat telt. En dat straalt er aan alle kanten vanaf. Een mooi einde van een begin van een nieuwe generatie voetballers bij Arnhemse Boys.

De foto is gemaakt tijdens de finale van de Mini-Pupillen.

Geen reactie's

Geef een reactie