Derby van Arnhem Zuid: MASV – Arnhemse Boys 1 – 4

Derby van Arnhem Zuid: MASV – Arnhemse Boys 1 – 4

MatchDay Selectie

Op zondag werd de derby van Arnhem Zuid gespeeld, de wedstrijd tussen MASV en de Arnhemse Boys op sportpark Malburgen. Voorafgaand aan het seizoen was MASV de gedoodverfde titelkandidaat, maar verlies tegen de Arnhemse Boys zou toch betekenen, dat MASV in de titelstrijd, in ieder geval voorlopig, zou gaan afhaken. Er stond dus veel op het spel, zowel voor MASV als voor de Arnhemse Boys. Voor de Arnhemse Boys geldt immers dat zij bij winst in het spoor van Spero blijven met eenzelfde aantal verliespunten.

MASV wist goed aan de wedstrijd te beginnen, maar het was toch de Boys die de score wist te openen. Na ongeveer 25 minuten legde Dennis Jonathans Stefan Ordelman neer. De toegekende strafschop werd benut door Mitch Jurriëns, 0 – 1 in het voordeel van de Arnhemse Boys. Vlak voor rust wisten de Boys de score te verdubbelen. Uit een hoekschop kopte Michael Bijsterbosch de bal fraai in. De rust werd met een 0 -2 voorsprong bereikt.

Na rust werd de marge voor de Arnhemse Boys nog zelfs vergroot door Cerano Leming, 0 – 3. Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld, maar na een handsbal van de Boys kwam MASV weer terug in de wedstrijd. De toegekende penalty werd door Dennis Jonathans benut, 1 – 3. Uit een goed uitgevoerde counter wist Alex Kwieman de marge opnieuw op 3 te stellen. De 1 – 4 werd, ondanks de nodige kansen die hierop volgden, ook de eindstand in deze derby.

Arnhemse Boys trainer Ricardo was na afloop iets meer bescheiden dan de pers. De Gelderlander sprak over wegspelen, terwijl Arnhemsports spreekt over “oppermachtig”. Hij vond vooral in de eerste helft dat MASV het beter verzorgde veldspel had, maar dat de Arnhemse Boys prima omgingen met de dode spelmomenten. Trainer Vincent van MASV sprak van een terechte overwinning voor de Arnhemse Boys.

Geen reactie's

Geef een reactie