Derde competitiewedstrijd Arnhemse Boys F1

DTS Ede (2)
Na drie uitwedstrijden op rij spelen we vandaag thuis tegen DTS Ede F1. Ede heeft nog maar een wedstrijd gespeeld en deze verloren, bij winst houden we Ede onder ons. Pim Theijn is vandaag de scheidsrechter en onder een mooi najaarszonnetje wordt rond 10:15 afgetrapt. Het begin is duidelijk voor de Arnhemse Boys. Er wordt snel gecombineerd en het is mooi om te zien hoe sommige spelers elkaar goed aanvoelen. Een mooie aanval over links via Cas en Owen levert de eerste mogelijkheid op. Daan bedient Gio en Gio schiet net voorlangs. Ede is gewaarschuwd. Het is mooi om te zien dat Cas en Owen elkaars positie overnemen als dat nodig is. In de derde minuut volgt dan de 1-0, na een mooie actie van Owen scoort Daan zijn eerste doelpunt van vandaag en twee minuten later scoort Owen de 2-0, na een mooie actie en een prima schot. Ede komt er niet aan te pas in deze fase. Even later bedient Owen Gio en Gio schiet de 3-0 binnen. Aanvallend loopt het uitstekend. Wel valt op dat de verdedigende taken enigszins verwaarloost worden waardoor Nigel er af en toe alleen voor staat achterin, maar samen met Terence weet hij dit uitstekend op te lossen. Arnhemse Boys blijft de bovenliggende partij en vlak voor rust wordt het 4-0 door Bram. Door alert te reageren op een geblokt schot wordt een ruime marge gehaald. Met deze stand gaan we rusten en ondergetekende voorspelt dat de dubbele cijfers gehaald gaan worden vandaag.

Na de rust proberen Cas en Bram (links- en rechtsback) de leiding in verwarring te brengen door stiekem van positie te wisselen, maar Giovanni heeft het snel door en bij de eerste gelegenheid wordt dit hersteld.

En dan gaat het mis. Waardoor het komt is ons onduidelijk, misschien door de oostenwind, maar Ede laat zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen en ze scoren snel de 4-1. Hierna komen wij er nauwelijks aan te pas en nu is Ede duidelijk de bovenliggende partij. Door vroeg te storen en veel druk te zetten komen ze zelfs terug tot 4-3. Terence weet met enkele reddingen de 4-4 te voorkomen en ook Nigel, Brent, Cas en Bram moeten alle zeilen achterin bij zetten om nog een doelpunt te voorkomen.

Bij ons komen de linies te ver uit elkaar te liggen en sommige jongens blijven niet vanuit hun positie voetballen waardoor wij onszelf in problemen brengen. Iets wat ook in eerdere wedstrijden gebeurde.

Uiteindelijk vinden de Boys het genoeg en met veel inzet weet Daan de 5-3 te scoren en hiermee is de overwinning veilig. Even voor tijd weet Bram met een mooie pass de vrijstaande Jer te vinden maar Jer’s schot gaat net naast. Met 5-3 wordt een mooie wedstrijd afgesloten. De dubbele cijfers zijn weliswaar niet gehaald, maar toch een mooie overwinning. Ook wil ik onze scheidsrechter van vandaag, Pim Theijn bedanken voor het fluiten. Je hebt het fantastisch en foutloos gedaan en mede daardoor is het een hele leuke wedstrijd geworden. Door deze overwinning klimt Arnhemse Boys F1 naar de tweede plaats in de stand.

Volgende week zaterdag 5 oktober spelen we om 9:45 in en tegen Bennekom. Bennekom is nog ongeslagen en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan wij. We kunnen wederom een mooie en zware wedstrijd verwachten