Derde wedstrijd ArnhemseBoys F1

F1 rust
Op zaterdag 7 september speelde Arnhemse Boys F1 haar derde en laatste poulewedstrijd tegen Eldenia F1. Winst of een gelijkspel betekent plaatsing voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Eldenia F1 heeft een wedstrijd gewonnen en een gelijkgespeeld en lijkt vooraf de sterkste tegenstander te zijn in onze poule. En dat blijkt ook in de wedstrijd. Eldenia speelt erg fanatiek en beschikt over een uitstekende keeper. In de 2de minuut moet Terence (keeper) al attent ingrijpen bij een dreigende aanval van Eldenia. Uit de tegenaanval weet Cas bijna de 1-0 te scoren, maar de keeper van Eldenia grijpt goed in.
Een paar minuten later kopt Bram een corner van Eldenia van de doellijn en wij mogen blij zijn dat het nog 0-0 staat. Hierna neemt Arnhemse Boys het initiatief over en in de 10de minuut scoort Daan de 1-0 na een mooie aanval over meerdere spelers. Eldenia probeert vanaf de aftrap de gelijkmaker te scoren, maar goed verdedigen van Nigel en Brent voorkomt de 1-1. Gelijk hierna kan de Arnhemse Boys een tegenaanval opzetten. Een mooie combinatie tussen Bram en Jer levert een kans op voor Jer en hij scoort met een hard schot 2-0.
Het spel van Eldenia wordt fysieker, maar de Arnhemse Boys laten zich niet makkelijk aan de kant zetten. Een overtreding van Eldenia levert een vrije trap op in kansrijke positie. Gio geeft een mooie hoge voorzet die door Owen koelbloedig wordt binnengekopt, 3-0 en dit is ook de ruststand.

Na een korte onderbreking begint de tweede helft en ondanks meerdere kansen voor de Boys valt de 4-0 maar niet. Eldenia komt een aantal keren gevaarlijk opzetten, maar door goed uitkomen van Terence levert dit geen doelpunten op. Gio raakt vervolgens de lat met een mooi schot, maar helaas geen doelpunt. Even later scoort Gio toch met een afstandsschot hoog in het doel en onbereikbaar voor de keeper. De buit lijkt binnen maar Eldenia komt nog terug tot 4-2 na twee individuele foutjes. Het mooie is dat beide spelers van de Arnhemse Boys hun foutjes zelf inzien en openlijk toegeven. Het leven van een trainer/coach kan soms heel makkelijk zijn. Een uitstekende prestatie van onze jongens en F1 lijkt klaar voor de competitie. De jongens zijn goed aan elkaar gewaagd en voetballen als een team. Volgende wedstrijd is om zaterdag 14 september om 9:45 tegen VIOD F1 in Doetinchem