Doelpuntenfestijn Boys in Zetten

Doelpuntenfestijn Boys in Zetten

Excelsior Zetten D1G – Arnhemse Boys D1 , 21-9-2013

ArnhemseBoys D1 Winst bij Excelsior Zetten

1920. Oprichtingsjaar van voetbalvereniging Excelsior in Zetten, als tegenhanger van 2 reeds bestaande voetbalclubs in dit Overbetuwse dorp, te weten Sparta en Z.V.V. Er wordt vanaf het begin al gespeeld in rood-zwart gestreepte shirts en een zwarte broek. Dit omdat één van de oprichters eerder voor Quick Nijmegen in dezelfde clubkleuren heeft gespeeld.

Zetten. Van de 5191 inwoners is vandaag slechts een fractie getuige van de slachting op het hoofdveld van de mooie accommodatie, gelegen langs het spoor pal naast de voormalige plaatselijke fruitveiling. Arnhemse Boys mag zich weer verheugen in de aanwezigheid van een trouwe schare supporters. Vandaag houden we er eens één tegen het licht: Ron, vader van onze keeper Pim. Hij is iemand die verstand van zaken met een mooie dosis humor laat versmelten. Iemand die met de beste bedoelingen ongeacht de score voldoende verbeterpunten ziet. Iemand voor wie het nooit klaar is.

Aangenaam gezelschap langs het veld met wie het leuk lachen en ouwehoeren is… En zo zijn ze allemaal, die voetbalvaders van de Boys.

De wedstrijd. Ondanks de beste bedoelingen van Zetten laat deze zich in 3 woorden beschrijven: geen centje pijn. De eerste 10 minuten lijkt Zetten nog tot iets in staat en wordt onze verdediging zo nu en dan op de proef gesteld. En voor die proef slaagt men met vlag en wimpel. Er wordt zeer volwassen gespeeld in onze achterste linie. Geen wonder dat bij de opponent al snel de moed in de schoenen zakt. Vandaag ontbreken aan onze zijde sterkmakers Daan en Aron. Centraal achterin klaren Yunior en Sam de klus prima. De backs Luca en Robin zijn ongenaakbaar. In de 5e en 10 e minuut vallen de eerste goals, beide achter de Zettense goalie. En beide van de voet van de al weken in topvorm verkerende Marouane. Hij tekent ook voor de 3e treffer, op aangeven van Espen. Daarna volgt een korte opleving van de zwart-rood gestreepten met zwarte broek. Een prima steekbal wordt fraai afgerond met een vlammend schot over onze Pim, niets aan te houden. We zijn weer even wakker geschud. Espen speelt David vrij, die beheerst links inschiet, 1-4. Dit smaakt naar meer voor onze eigen John Guidetti ( hoop dat je me die vergelijking niet kwalijk neemt David 🙂 ) na een technisch hoogstandje trapt hij koeltjes de 5e Arnhemse treffer binnen. Kort daarna bewijst hij ook zijn waarde als koning van de assists, ditmaal op Marouane die de 1-6 laat aantekenen. Ondertussen vliegen oorlogsvliegtuigen over in verband met de herdenkingen rondom operatie Market Garden, vele decennia geleden. De uitstekende scheidsrechter fluit voor rust.

In de 4e minuut na de hervatting is het Thijs die vol overtuiging loeihard de bal in de rechterbovenhoek jaagt. Het scorebord zegt 1-7. Voor Arman is dat nog niet genoeg. Met een mooie droge schuiver zorgt hij voor de 1-8 en 1-9 wordt het door Thijs op aangeven van David. Arman raakt nog even de paal, maar dan is het toch zover: dubbele cijfers! Met een klasse voorzet wordt Thijs bediend door David. Dit klusje is aan hem wel besteed, het wordt 1-10 en de eindstand is daarmee nóg niet bepaald. Die komt even later op het bord, nadat Thijs een prima assist van Yunior verwerkt tot doelpunt.

Kort daarvoor is Espen van het veld gestuurd, nadat hij de bal met de hand vanuit een reflex in de goal heeft getikt. Dat kan gebeuren natuurlijk Es, geen man overboord….en het overkomt de besten ( Maradonna bijvoorbeeld, al kwam hij er mee weg…) Alle niet genoemde spelers hebben evengoed hun waardevolle bijdrage geleverd, zonder hun was dit resultaat absoluut niet tot stand gekomen!

Damian verdient onze complimenten, hij heeft prima gevlagd vandaag en we hopen hem vaker te mogen begroeten als onze grensrechter.

Op naar de volgende wedstrijd! Keep on going Boys!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie