Doorgeven IBAN-nummer

Doorgeven IBAN-nummer

Basic RGB

Marloes Remie heeft aan alle spelende leden om het IBAN-nummer gevraagd. Zij krijgt regelmatig de vraag wat het IBAN nummer precies inhoudt. Hieronder volgt dan ook enige informatie.

De komende periode gaan consumenten en bedrijven gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number). Het is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit uw huidige nummer. Ook worden overschrijvingen en incasso’s aangepast aan nieuwe betaalstandaarden. Dit is best even wennen. Voor bedrijven meer dan voor consumenten. Daarom geeft deze site heldere informatie en handige hulpmiddelen om de overgang op IBAN voor iedereen soepel te laten verlopen.

Waar moet ik als bedrijf rekening mee houden?

Voor bedrijven, overheden, verenigingen en andere organisaties is het belangrijk om tijdig maatregelen te nemen. Vanaf februari 2014 zijn betalingen namelijk alleen nog maar mogelijk met het langere rekeningnummer IBAN. En gebruikt iedereen de Europese (SEPA-) standaarden voor betaalmiddelen als overschrijvingen en incasso’s. Dit heeft consequenties voor bijvoorbeeld administraties, systemen en software van bedrijven. Wilt u weten wat er voor uw organisatie verandert en welke acties u moet uitvoeren om op tijd gereed te zijn? Doe dan snel hier de IBAN Impact-Check.

Waar moet ik als consument rekening mee houden?

Het enige wat voor u écht belangrijk is, is dat u weet waar u uw IBAN kunt vinden. Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden gaan de komende periode met IBAN werken en kunnen u om uw IBAN vragen. Let wel, IBAN is niet nieuw. U vindt dit nummer al op uw bankafschrift of de site van uw bank. IBAN bestaat in Nederland uit 18 tekens. Het is uw huidige rekeningnummer vooraf gegaan door de landcode, een controlegetal, letters die uw bank aanduiden en een aanvulling met nullen. Alleen het controlegetal is echt nieuw.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de site: http://www.overopiban.nl/

Wij hebben van iedereen het IBAN nummer nodig voor het uitvoeren van de automatische incasso. Geef het nummer daarom op tijd door aan marloesremie@arnhemseboys.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie