Driel D1D – Arnhemse Boys D1

Ashampoo_Snap_2015.03.11_16h39m51s_001_

Vandaag gingen we op bezoek bij onze buurman: Driel. Driel had besloten lekker vroeg te spelen waardoor we al om 07:45 uur bij Driel moesten verzamelen. De aanvang van de wedstrijd was al 08:30 uur. Mika ontbrak vandaag wegens ziekte, waardoor we met 13 jongens aan de aftrap stonden.

De eerste helft was vanaf minuut 1 voor ons. Al na 5 minuten hadden we al een strafschop verdiend, nadat David was gevloerd in de zestien meter bij Driel. Helaas kende de jonge vrouwelijke scheidsrechter geen penalty toe. Daarna kregen we bijna kans op kans. David raakte de paal en de keeper maar helaas niet het net. We gingen steeds beter spelen , drukte Driel tegen hun goal maar namen helaas geen afstand. De eeuwen oude voetbalwet ging ook nu, helaas, weer op. Een zeldzame uitbraak van Driel was meteen een goal. De rechtsbuiten van Driel schoot half op goal, maar Liam schatte de bal verkeerd in waardoor die in de goal viel. Jammer, maar kop op. Gelijk na de tegengoal pakten we het positief op. Damian schoot op goal, keeper laat de bal los en David die er in de rebound als de kippen bij is: 1-1. Eindelijk een doelpunt. De 1-1 was tevens ook de ruststand.

De tweede helft begon wederom in ons voordeel. 2 gevaarlijke cornerballen voor de goal van Driel, een paar uitvallen, maar helaas geen goal. Driel kwam beter in de wedstrijd en werd gevaarlijker voor onze goal. Er werden mooie en goede duels uitgevochten en dat typeerde ook wel een beetje deze tweede helft. Het werd zelfs wat grimmiger, een schandalige overtreding op Job van achteren, maar helaas werd deze niet bestraft door de jonge, vrouwelijke scheidsrechter. Onbegrijpelijk dat ze dat door kinderen op deze wedstrijden zetten. Maar goed de scheidsrechterscoördinator wilde het een paar minuten daarna goed maken door WEL een van onze jongens eraf te sturen. Ach, we laten het maar rusten. Gelukkig hielden we met 10 man stand wat ook een prestatie op zich is. Liam redde ons daarna nog een aantal maal door de ballen goed uit zijn de goal te houden. Daardoor werd de 1-1 ruststand, tevens ook de eindstand.

Wederom een goede teamprestatie. We hebben als team laten zien dat we er voor elkaar staan. Tot nu toe na de winterstop nog steeds niet verloren. De technische staf hoopt deze vorm nog een tijd te kunnen vasthouden. Volgende week zijn we vrij, geen competitieverplichtingen. Die week erop, 21 maart, de volgende wedstrijd tegen RKHVV D2G om 14:15 bij de Boys.